Demi

Mitä teen sadepäivänä?

Mitä teen sadepäivänä?
Listasimme parhaat ideat, joilla sadepäivä kuluu leppoisasti. Älä anna koleuden ja sateen masentaa, vaan opettele näkemään sadepäivä mahdollisuutena.
Julkaistu: 23.9.2013

1. Käytä hämäryys hyväksesi

Sadepäivän harmaus on tunnelmallista. Kutsu kaverit kylään, sytyttäkää kynttilöitä, juokaa kaakaota ja kaivakaa lautapelit esiin. Syksyn pimeät sadeillat ovat myös oivaa aikaa kummitustarinoille ja tarot-korteille.

2. Nuku ja haaveile huoletta 

Sadepäivä on joskus hyvä syy olla menemättä mihinkään ja olla tekemättä yhtään mitään. Loju ja haaveile, minkä kerkeät. Sateen ropinassa kaikki tuntuu ihanan mystiseltä ja kevyeltä.

3. Vietä näpertely- ja askartelupäivä 

Tekeekö mielesi leipoa? Kaipaako seinäsi uutta kuvakollaasia? Jäikö joulukorttien askartelu viime vuonna väliin? Kotipuuhailu on sadesäällä ihanan rauhoittavaa – ja hyödyllistä, sillä näpertelylle tunnu koskaan olevan aikaa kauniilla säällä. Ennakoi ja tee rästipuuhailut valmiiksi.

4. Hyödynnä sisätapahtumat

Kahlaa läpi kiinnostavimmat näyttelyt ja elokuvat. Jos sade yllättää vapaapäivänä, voit suunnata jo päivänäytökseen. Ota kaveri mukaan tai nautiskele leffahetkestä yksin. 

5. Siivoa huone ja mieli kuntoon

Sisällä oleskelu pakottaa katsomaan huoneen ja asunnon pölypalleroita ja muita epäkohtia tarkemmin. Laita musiikki soimaan ja tee suursiivous. Uusi huonejärjestys ja siistit vaatekaapit virkistävät ja selkeyttävät myös mieltä. 

6. Mene ulos

Jos pää kaipaa happea, ulos ja mars! Sadesää ei estä ulkoilua, kunhan muistat varustautua lämpimästi ja ottaa mukaasi suurimman mahdollisen sateenvarjon. Sateisen lenkin jälkeen on ihana tulla takaisin sisälle ja käydä vaikkapa saunassa.

7. Uppoudu lukemisen ihanuuteen

Kommentoi »