Demi

Mitä kannattaa syödä ennen treenejä? 6 herkullista ideaa

Mitä kannattaa syödä ennen treenejä? 6 herkullista ideaa
Helpot välipalat antavat polttoainetta ennen urheilua.
Julkaistu: 14.3.2017

Treeni kulkee, kun syö noin 1-2 tuntia ennen liikkumista pienen välipalan, jossa on proteiinia ja hiilihydraattia. Makea välipala ei ole paras valinta, sillä se heittelee verensokeria, mikä heikentää keskittymistä ja jaksamista. Kokeile esimerkiksi näitä välipaloja. 

1. Purkita puuro

Tee helppo tuotepuuro edellisenä iltana valmiiksi vaikka lasipurkkiin. Sekoita 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl maustamatonta luonnonjogurttia ja 1 dl marjoja. Lisää halutessasi 1 rkl pähkinöitä tai siemeniä. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Jos syöt marjat kuumentamatta, niiden on oltava kotimaisia. 

2. Muna mukaan

Keitetty kananmuna on kätevä eväs. Nappaa seuraksi kasviksia, kuten kurkku- tai porkkanalohkoja tai kirsikkatomaatteja. 

3. Värikäs jogurtti

Valitse maustamaton jogurtti, jogurtti-rahka tai maitorahka. Ripottele päälle kotimaisia marjoja ja hedelmäpaloja. Värikäs kombo piristää: esimerkiksi banaani ja mustaherukat ovat mainio pari. Jos marjat ovat jäisiä, ihanan kylmä jogurtti tuo mieleen jäätelön.

4. Avokado kaikilla täytteillä

Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi tilalle raejuustoa, papuja tai tonnikalaa ja siemeniä. Jos kaipaat lisämakua, viimeistele sitruunamehulla tai pippurilla. 

5. Luota leipään

Täytetty ruisleipä on syystä klassikkoeväs, sillä se antaa energiaa pitkään. Laita väliin hummusta ja juustoa sekä kasviksia, kuten paprikaa. 

6. Dippaa, dippaa

Jos kaipaat vaihtelua leivän nakertamiselle, dippaa ruisnachoja ja kasviksia hummukseen.

Lue myös

Kommentoi »