Demi

Mitä jos ei tunnu miltään? Kuusi totuutta seksistä

Mitä jos ei tunnu miltään? Kuusi totuutta seksistä
Top 6: On täysin normaalia, jos seksi ei aluksi nappaa tai jos ei saa orgasmia yhdynnässä. Anna itsellesi aikaa.
Julkaistu: 15.4.2015

1. Menee aikaa ennen kuin seksi alkaa sujua

Leffojen seksikohtauksista saa helposti käsityksen, että seksi on aina tajunnanräjäyttävä kokemus. Totuus on, että varsinkin alkuvaiheessa petipuuhat eivät välttämättä tunnu kovinkaan ihmeelliseltä. Moni on miettinyt ekan kerran jälkeen, että tästäkö kaikki pitävät hirveää meteliä.

2. Teeskentely ei kannata

Orgasmin teeskentely on huono vaihtoehto. Jos valehtelet nautinnostasi, kumppanisi ei tiedä, että oikeasti kaipaisit jotain muuta, eikä voi edes yrittää tehdä asioita toisin. Anna itsellesi aikaa.

3. Tärkein ruumiinosa on pääsi

Vaikka seksi on fyysinen tapahtuma, se tapahtuu pitkälti korvien välissä. Siksi se on yleensä sitä ihanampaa, mitä läheisemmät välit sinulla on kumppanisi kanssa.

4. Yhdyntä ei ole kaikki kaikessa

Seksi ei tarkoita pelkkää yhdyntää. Ihmiset eivät ole koneita eivätkä keskenään samanlaisia, vaan kiihottumiseen ja nautintoon tarvitaan juuri sinulle oikeanlaista kosketusta, tarpeeksi pitkä aika ja sopiva tilanne.

5. On tavallista, ettei saa orgasmia yhdynnässä

Osa naisista ei saa koskaan orgasmia yhdynnässä, eikä siinä ole mitään epätavallista. Monet voivat sen sijaan saada orgasmin itsetyydytyksen aikana tai kumppanin hyväillessä sukupuolielimiä.

6. Seksi on kivaa, kun siihen on valmis

Jos seksi ei harjoittelun jälkeenkään tunnu miltään, kannattaa miettiä, oletko kypsä harrastamaan sitä. Harvaa on jälkikäteen kaduttanut, että seksielämän aloittamista tuli hieman lykättyä.

Lue lisää

Asiantuntija: Väestöliiton nuorisolääkäri ja seksuaalineuvoja Miila Halonen

Kommentoi »