Demi

Mistä tietää, että suhde olisi hyvä lopettaa?

Mistä tietää, että suhde olisi hyvä lopettaa?
Jos rakas on väkivaltainen, suhde kannattaa lopettaa heti. Jos tunteesi ovat muuttuneet, seurustelun jatkamista kannattaa miettiä.
Julkaistu: 17.4.2015

Olen epävarma tunteistani, enkä tiedä mitä tekisin. Miten saan tunteistani selvää?

Suhde on parasta lopettaa ainakin, jos seurustelukumppani on väkivaltainen tai kohtelee muuten huonosti, tai jos tunteet kultaa kohtaan ovat muuttuneet, etkä oikeastaan pidä hänestä enää.

Kysymys on paljon vaikeampi, jos asiat suhteessa ovat ok, mutta tunteet ovat epäselviä. Silloin yleensä vain aika tai etäisyys auttaa saamaan selville, mihin suuntaan omat tunteet ovat kallellaan. Anna tunteillesi aikaa selkiytyä. Voit kokeilla, saatko selvyyttä tunteistasi, jos teette asioita eri tavalla kuin ennen. Hakeudu yhdessä kultasi kanssa uusiin tilanteisiin. Viritä keskusteluja asioista, jotka kiinnostavat sinua. Puhu ja kysy tunteista ja henkilökohtaisista asioista. Katso, miten kulta vastaa ja miltä se sinusta tuntuu.

Yhteistä matkaa on pidetty hyvänä testinä suhteelle, voit harkita sitäkin. Kuukauden reppureissu tai lyhyempikin matka yhdessä uusissa tilanteissa iloineen ja vaikeuksineen on kokemus, joka joka laimentaa tunteet tai vahvistaa niitä. Jos näitä miettiessä huomaat, että sinua ei kiinnosta kokeilla uusia asioita kumppanisi kanssa, se voi olla merkki siitä, että suhde kannattaa lopettaa. Toinen vaihtoehto on ottaa etäisyyttä eli erota, jotta että saisi tunteistaan selvää. Etäisyydestä sanotaan, että se sammuttaa pienen liekin mutta sytyttää suuren liekin roihuun.

Asiantuntija: psykologi ja psykoterapeutti Riitta Ylikomi

Lue lisää

Kommentoi »