Demi

Mistä juttelisin kultani vanhempien kanssa?

Mistä juttelisin kultani vanhempien kanssa?
Kun tapaa tyttö- tai poikaystävän vanhemmat ensimmäistä kertaa, on usein vaikea keksiä puhuttavaa. Jos hiljaiset hetket tuntuvat kiusallisilta, niitä voi oppia sietämään.
Julkaistu: 10.4.2015

Miksi vanhemmille on vaikea jutella?

Vaivaantuminen kullan vanhempien seurassa voi johtua monesta asiasta. Saatat jännittää ja ujostella heitä tosi paljon. He saattavat olla hyvin erilaisia kuin vaikkapa omat vanhempasi tai omat ystäväsi. Siksi et ehkä  tiedä, miten suhtautuisit heihin.

Sinulla voi olla paineita, jos toivot kovasti, että he pitäisivät sinusta. Ehkä he eivät itse osaa oikein keskustella luontevasti ja auttaa sinua rentoutumaan. Silloin pitkät hiljaisuudet johtuvat ennemminkin siitä, etteivät hekään oikein vielä osaa olla sinun kanssasi.

 

Miten avaan keskustelun?

Hiljaisuus voi tuntua kiusalliselta, mutta entäpä jos unohtaisit suorituspaineet ja ajattelisit, että hiljaisuus ihmisten välillä on ihan ok? Hiljaisuutta voi kuunnella, ja sen aikana voi miettiä omia asioitaan. Voit myös katsella toisia ja tutustua heihin sanattomasti. Hiljaisuus voi olla mukavaa ja rauhoittavaa.

Hyväksy tilanne sellaisena kuin se on. Kun luovut suorituspaineista, vapaudut ja alat keksiä aina joskus sanottavaakin. Ota silloin riskejä ja puhu omiasta ajatuksistasi. Älä liikaa mieti sanomisiasi. Luota siihen, että ihmiset arvostavat yrityksiäsi aloittaa keskustelu, vaikka ne olisivat alkuun kömpelöitäkin. Sillä tavalla tutustut vähitellen poikaystäväsi vanhempiin ja ystäviin.

Asiantuntija: psykologi ja psykoterapeutti Riitta Ylikomi

Lue lisää

Kommentoi »