Demi

Minkä malliset rintaliivit sopivat minulle?

Minkä malliset rintaliivit sopivat minulle?
Rintaliivien malli kannattaa valita sen perusteella, mihin tarkoitukseen ne tulevat. Oikeanlaiset liivit saavat päällysvaatteesikin näyttämään hyvältä.
Julkaistu: 9.6.2015

Liivien pitää tuntua mukavalta päällä ja tukea sopivasti. Avonaisen paidan tai mekon kanssa tarvitset liivit, jotka eivät pilkistä kaula-aukosta, elleivät värikkäät olkaimet sitten ole tehokeino.

Kaarituelliset liivit sopivat kaikenkokoisille rinnoille

Kaarituellisten liivien antama tuki perustuu rinnan kaarta myötäilevään, kovaan kaaritukeen. Kaariliivejä on saatavana muotoon prässättyinä, pehmustettuina ja toppaamattomina, ja ne sopivat kaikenkokoisille rinnoille.

Balconette-rintaliiveissä keskiosa on korkea, kupit matalat ja olkainten väli leveä. Malli sopii erityisen kauniisti avonaisten yläosien kanssa.

Jos liiveissä on irrotettavat olkaimet, ne sopivat erinomaisesti myös hihattomien asujen kanssa. Push up -rintaliiveissä on kaarituet, kohottavat toppaukset ja syvään uurrettu etumus. Toppaukset nostavat rintoja ja painavat niitä toisiaan vasten tuoden esiin rintavaon. Malli saa rinnat näyttämään suuremmilta. Avonaisten yläosien kanssa tämä malli antaa helposti korostetun seksikkään vaikutelman, etenkin jos rintasi ovat isot.

T-paitaliivien pinta on muotoonprässätty. Kuppi on sileä ja saumaton, ja siksi liivit eivät erotu ohuiden vaatteiden alta. Saumattomat liivit ovat myös mukavat eivätkä hierrä. T-paitaliivit ovat useimmiten kevyesti topatut.

Kaarituettomat liivit ovat mukavat

Kaarituettomien rintaliivien tuki perustuu materiaaleihin ja leikkauksiin. Jos kaarituelliset liivit tuntuvat epämukavilta, kannattaa perehtyä kaarituettomiin malleihin. Myös näistä löytyy isoillekin rinnoille tarpeeksi tukevia liivejä sekä kohottavia ja muotoilevia malleja. 

Urheilurintsikoissa rintojen tuki on erityisen tärkeä asia. Ne pitävät rinnat paikoillaan urheilusuorituksen aikana ja suojaavat myös selkää, niskaa sekä olkapäitä. Sporttiliiveissä käytetään vahvoja, tukea antavia materiaaleja, jotka kestävät toistuvaa konepesua.

Myös pienirintainen tarvitsee tukevat urheiluliivit tai topin. Lue lisää urheilurintaliiveistä.

Kolmiorintaliivit eivät anna rinnoille juurikaan tukea, joten ne sopivat vain pienirintaisille ja toimivat lähinnä aluspaidan tapaan. Kolmioliiveissä ei yleensä ole toppauksia eikä erillistä, tukevaa keskiosaa, vaan kolmiot on kiinnitetty suoraan rinnanympärysnauhaan.

Lähde: Alusvaateketju Changen edustajan luento Demi-päivässä

Etkö saanut vastausta pulmaasi? Lue kaikki rinnoista Demin mahtavasta tietopaketista.

Kommentoi »