Demi

Miksi en rakastu?

Miksi en rakastu?
Itseään ei voi pakottaa ihastumaan, vaikka tarjolla olisi aivan täydellinen kulta. Demin Päivi pohtii, miksi.
Julkaistu: 4.3.2013

Joskus elämässä saattaa joutua antamaan pakit omalle ystävälle, äidin toivevävylle tai melkein-unelmaprinssille siksi, ettei vain tunnu missään. Se ei kuitenkaan kerro tunnevammaisuudesta vaan päinvastoin siitä, että on pohjimmiltaan romanttinen höpsö.

Miksi sitten vatsanpohjassa ei kutkuta? Esimerkiksi näistä syistä:

Rakkaus on arvaamatonta. Tunteita ei voi pakottaa syttymään, vaikka toinen jumaloisi sinua ja olisi täydellinen seurustelukumppani.

Mikään toivelista ominaisuuksista ei ennusta, miltä sinusta tuntuu jonkun seurassa. Siksi työntekijätkin yleensä haastatellaan ennen palkkaamista ja nettitreffit kannattaa tavata mahdollisimman varhaisessa vaiheessa tutustumista.

Hyvä ystäväsi ei ehkä ole sinulle sopiva rakas. Seurustelu tuo ihmisistä esiin eri puolia kuin ystävyys, sillä suhteista haetaan eri asioita. Jos ystävyys on vahva, se kestää kyllä pakitkin.

Sinun ei välttämättä tarvitse tietää, miksei toinen kiinnosta. Ihmissuhteissa vaistoon kannattaa luottaa. Et ole myöskään tilivelvollinen kertomaan pakkien syytä toiselle, ellei takana ole pitkä suhde.

Ihmiset ihastuvat eri tavoin. Minä en vain ole sellainen, jonka tunteet kehittyvät vähitellen. Jossain aivojeni lokerossa syntyy yleensä ensikohtaamisella päätös siitä, onko toinen kutkuttavan ihana vai ei. 

Kommentoi »