Demi

Mikael Gabriel: "Menin Vain elämää -kuvauksissa tosi rikki"

Mikael Gabriel: "Menin Vain elämää -kuvauksissa tosi rikki"
Räppäri Mikael Gabrielin parhaat biisit syntyvät, kun hänellä menee huonosti, hän on vihainen tai rakastunut.
Julkaistu: 30.9.2016

Mikael Gabriel avaa suunsa suureksi, räväyttää silmät auki ja nostaa tatuoidut kädet poskilleen kuin olisi nähnyt aaveen. Kamera räpsyy. Kuvaaja on juuri pyytänyt Mikaelia näyttämään kauhistuneelta.

Tehtävä on helppo, sillä tunteiden näyttäminen käy Mikaelilta luonnostaan. Hän antaisi tunteellisuudesta itselleen täydet pisteet asteikolla yhdestä viiteen.

Haastatteluissa moni artisti ei pukahda yksityisasioistaan mitään, mutta Mikael puhuu avoimesti esimerkiksi parisuhteestaan ja lapsuuden rankoista kokemuksistaan.

”Varsinkin rakkaudesta mimmejä kohtaan minun on helppo jauhaa. En ole ikinä ajatellut, että tunteiden näyttämistä pitäisi jotenkin varoa. Tunteista puhuminen on ehdottoman tärkeää. Jos joskus tulee päivä, jolloin romahdan totaalisesti, on ainakin vähemmän ongelmia käsiteltävänä, kun niitä ei ole jemmannut sisälleen”, hän sanoo.

Voimakkaimmat tunteensa MG on tottunut purkamaan musiikkiin.

”Biisit kertovat 90-prosenttisesti elämästäni. Loput on värikynää. Tykkään lisätä omiin kokemuksiin vähän draamaa. Toisaalta rankimpia juttuja joudun vähän sensuroimaan, jotta musiikkiani olisi kiva kuunnella.”

Mikael Gabriel tähdittää kahta alkusyksystä 2016 ensi-iltaan tulevaa kotimaista elokuvaa: Pahan kukat ja Bodom. Näytteleminen on hänelle uusi aluevaltaus ja pitkäaikainen haave.

”Melkein ehdin jo suuttua, kun kukaan ei pyytänyt minua aiemmin koekuvauksiin. Olen kuitenkin tehnyt hienoja roolisuorituksia musiikkivideoilla.”

Näyttelemisessä Mikaelia kiehtoo se, että saa olla hetken joku muu. Tunteellisuus ja avoimuus tulevat Mikaelilta luonnostaan, mutta jossain määrin ne ovat myös tiedostettuja valintoja.  Räppärinä hän ylläpitää mielellään erilaisia rooleja ja saa elämänsä kuulostamaan miltei elokuvalta.

”Luulen, että näytteleminen on minulle luonnollista, koska teen sitä muutenkin niin paljon henkilökohtaisessa elämässä. Minulla on monia alter egoja. Jos päivän elokuva on komedia, alter egoni on huumorintajuinen ja koominen, jos taas toiminta, saattaa syntyä räppibiiffi, jos romanttinen, teen ehkä rakkausbiisin. Tv-kameroiden edessä pyrin olemaan aina vähän pahis.”

Pahis-imagoon tulee kuitenkin särö, kun tv:ssä alkaa uusi Vain elämää -kausi, jossa Mikael on mukana. Mikael ei myönnä itkevänsä kovin helposti ja oli varma ennen ohjelman kuvauksia, ettei itkisi sielläkään. Toisin kävi.

”Tällä kaudella itketään varmaan enemmän kuin aikaisemmilla kausilla on itketty yhteensä. Huomasin, että vaikka olen kirjoittanut biisin ja sitä on kuunneltu kahdeksan miljoonaa kertaa, en ollut käsitellyt niitä asioita kunnolla loppuun. Menin kuvauksissa tosi rikki.”

Kun Mikael päättää ottaa toimintaroolin, hän puuttuu asioihin, jotka eivät hänelle kuuluisi. MG ajautuu usein räppibiiffeihin, eli kahden räppärin välisiin nokitteluihin. Niissä Mikael antaa tunteidensa kuohahtaa tarkoituksella.

Biiffeistä on tullut Suomessa jälleen ilmiö, osittain Mikaelin ansiosta. Hän on monesti se, joka aloittaa biiffit.

”Usein niissä on kyse heikoimpien puolustamisesta. Jos kuulen, että kaveriani on esimerkiksi loukattu, otan asiaan kantaa aloittamalla biiffin sen sijaan, että pyytäisin tyyppejä selvittämään asian keskenään.”

Mikael uskoo, että suorapuheisuudesta on ollut hyötyä uralla. Sen ansiosta hän on saanut kerättyä ympärilleen tiimin, joka puhuu suoraan eikä puukota selkään.

”Olen ollut alalla kymmenen vuotta enkä ole nähnyt rehellisempää ja aidompaa jengiä, mikä meillä on. Olemme kuin perhe.”

Suorapuheisuuden kääntöpuoli on yltiörehellisyys, josta Mikael on saanut myös kärsiä.

”Aikaisemmin olin paha möläyttelijä. Julkisuuden myötä olen joutunut opettelemaan varovaisemmaksi sanojeni kanssa.”

Suuret tunteet kuuluvat Mikael Gabrielin uusimmalla sinkulla. Helium on suoraan artistin omasta elämästä. Se kertoo Mikaelin rakkaudesta tyttöystäväänsä, norjalaiseen Playboy-malli ja televisiopersoona Triana Iglesiakseen. Pari on seurustellut viime kesästä asti.

”Triana on maailmanparantaja. Hän on opettanut minutkin syömään enemmän vegeruokaa”, Mikael sanoo kasvishampurilaista haukkaillen.

Pari elää kaukosuhteessa, mutta näkee toisiaan siitä huolimatta usein. Pisimmillään he ovat olleet toisistaan erossa kaksi kuukautta. Ja kun he tapaavat, tärkeintä on toisen seura.

”Meillä on aina paljon suunnitelmia tapaamisellemme. Usein yhdessäolo kuitenkin menee löhöilyksi – jutellaan, halitaan ja pussaillaan.”

Mikael elää omien sanojensa mukaan unelmaansa. Hänellä on oma asunto, töitä, auto ja tyttöystävä. Kaikki, mitä hän on aina halunnut saavuttaa.

”Elämä on vähän liiankin siistiä nykyään. Silloin, kun asiat ovat päin helvettiä, saan itsestäni parhaimman irti. Ennen tein biisejä joka päivä, kun minulla oli niin paha olla. Nyt menee niin hyvin, että olen tehnyt biisin viimeksi kaksi kuukautta sitten.”

Lue myös

Kommentoi »