Demi

Mikä taito kaikkien pitäisi osata?

Mikä taito kaikkien pitäisi osata?
Gallup: Kysyimme tytöiltä, mitä teknologiaan liittyviä taitoja he pitävät tärkeänä ja mitä he haluaisivat seuraavaksi oppia.
Julkaistu: 12.5.2016

Pitääkö kaikkien osata koodata? No ei tarvitse, mutta sitä kannattaa opetella ymmärtämään. Toisaalta se vaikuttaa niin hauskalta, että opettelu voisi olla hauskaa. Lue, mitä taitoja suomalaiset tytöt haluavat pitävät tärkeänä.

Katariina, Jasmiina ja Ilona osallistuivat Girlz in Tech -tapahtumaan Helsingissä.

Mikä teknologiaan liittyvä taito kaikkien pitäisi osata?

JASMIINA LYSMÄ, 16: ”On tärkeää osata etsiä luotettavaa tietoa netistä. Olisi myös hyvä tuntea it-sanastoa, jotta pystyy puhumaan teknologiaan liittyvistä asioista. Meille lukioikäisille on ollut tosi vähän koulussa mitään teknologiaan liittyvää.”

KATARIINA KAARIO, 16: ”Niinpä. Meidän ikäluokka on väliinputoajia. Meidän odotetaan osaavan kaiken, mutta koulussa ei ole opetettu esimerkiksi koodaamista. Minusta ihmisten pitäisi myös opetella käsittelemään laitteita oikein ja huoltamaan niitä. Usein jos puhelin menee rikki, ostetaan vain uusi. Romua päätyy kehitysmaihin, jossa se on iso ongelma kestävän kehityksen kannalta.”

ILONA ELO, 16: ”Perussovellusten ja -ohjelmien käyttö on tärkeää työelämässä. Kannattaa opetella ainakin Office-ohjelmat ja opetella muokkaamaan kuvia ja videoita. Vaikka oma työ ei liittyisi someen, saattaa joutua tekemään sitä tai vaikka pitämään blogia kesätöissä.”

 

Rakel, Suzan ja Ronja osallistuivat Girlz in Tech -tapahtumaan Helsingissä.

Mitä teknologiaan liittyviä taitoja haluaisit oppia?

RAKEL KAITILA, 15: ”Haluaisin luoda jotain uutta, josta ihmiset nauttivat ja saavat tietoa.”

SUZAN ACANAL, 15: ”Itse tekemisestä tulee hyvä fiilis. Kun kokeilin tänään ensimmäistä kertaa tehdä Wordpressillä blogia alusta asti, en tiennyt, mitä teen. Mutta kun alkoi vain tehdä, ei se ollutkaan vaikeaa. Laajemminkin voisi kokeilla koodausta.”

RONJA HEISKANEN, 15: ”Minäkin haluaisin oppia enemmän koodauksesta, en vain peleihin liittyen.”

Mikä hidastaa teitä?

RAKEL: ”Sarjoissa on stereotyyppinen kuva koodaamisesta ja hakkeroinnista. Joku vain näpyttelee koneella ja ruudulla vilkkuu eri ikkunoita.”

RONJA: ”On myös ärsyttävää, että pojat antavat usein ymmärtää, että ovat parempia tekniikassa kuin tytöt.”

SUZAN: ”Pojilla on siinä asiassa parempi itsevarmuus, kun he pelaavat ja viettävät enemmän aikaa tietokoneella. En itse löydä peliä, joka olisi just mulle ja jota haluaisin pelata. Tytöille ei tehdä niin paljon pelejä vaan enemmän blogeja ja vlogeja.”

Joudutteko neuvomaan vanhempianne tekniikassa?

RAKEL: ”Joo! Neuvon usein vanhempiani älypuhelinten käytössä. He eivät esimerkiksi totu käyttämään näyttöä kahdella sormella.”

RONJA: ”Vanhemmat myös hermostuvat helposti, jos heitä opettaa. Äiti saattaa ensin tulla pyytämään apua mutta hermostuu, jos yritän auttaa.”

SUZAN: ”Minäkin autan isovanhempiani, kun he eivät aina saa lähetettyä viestejä.”

Kiinnostaako pelit, puhelimet, tietokoneet, vlogit tai koodaus?

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi »