Demi

Mikä taistelutahto! 15-vuotias Gabi tanssii upeasti proteesijalalla

Mikä taistelutahto! 15-vuotias Gabi tanssii upeasti proteesijalalla
Syövästä selvinnyt Gabi Shull luuli, että joutuu luopumaan rakkaasta harrastuksestaan. Toisin kävi, ja nyt hän on tärkeä esikuva monelle.
Julkaistu: 18.1.2017

Gabi Shull harrastaa baletin lisäksi muun muassa steppi-, hip hop-, jazz- ja nykytanssia.

Yhdysvaltalainen Gabi Shull on rakastanut tanssimista pienestä saakka. Kun Gabi oli yhdeksänvuotias, lääkärit löysivät hänen jalastaan kasvaimen. Kävi ilmi, että hänellä on todella harvinainen osteosarkooma-luusyöpä ja että jalka oli amputoitava.

Gabin suurin huoli oli, voiko hän enää ikinä tanssia, hänen äitinsä kertoi viime syksynä PopSugarille.

Gabille tehtiin leikkaus, jossa hänen jalkateränsä käännettiin toiseen suuntaan ja kiinnitettiin hänen reiteensä. Jalkaterän avulla hän kykenee liikuttamaan proteesisäärtä. Puoli miljoonaa katselukertaa keränneellä videolla Gabi näyttää, miten miten homma toimii.

– Se on todella ainutlaatuinen leikkaus eikä sovi kaikille, mutta minulle se oli vaivan väärti, Gabi kertoo hyväntekeväisyyskampanjan videolla.

Leikkauksen jälkeen alkoi hidas ja vaikea kuntoutus, jonka aluksi Gabi opetteli uudelleen kävelemään. Kiitos leikkauksen ja ahkeran uurastamisen, nyt 15-vuotias Gabi pystyy taas esimerkiksi tanssimaan, luistelemaan, kiipeilemään ja harrastamaan cheerleadingia.

Reilu vuosi sitten kunnianhimoinen tanssija sai vielä uuden, hänelle kustomoidun proteesijalkaterän, jonka avulla hän voi tanssia baletissa tärkeässä asennossa eli varpaiden kärjellä.

Periksiantamaton Gabi on inspiroinut miljoonia ihmisiä netissä, sillä hän on syöpää sairastavia lapsia ja nuoria tukevan The Truth 365 -hyväntekeväisyyskampanjan kasvo. Esimerkillään Gabi haluaa kannustaa muitakin seuraamaan rohkeasti unelmiaan ja olemaan sinnikkäitä.

Seuraa Gabia Instagramissa.

Lue myös:

Kommentoi »