Demi

Mikä on orgasmi?

Mikä on orgasmi?
Orgasmi tapahtuu ja koetaan aivoissa, mutta siihen kuuluu myös paljon fyysisiä mielihyvän tuntemuksia.
Julkaistu: 30.3.2015

Orgasmi on seksiin ja kiihottumiseen liittyvä äärimmäisen voimakas mielihyväkokemuksen huippu, jota kuvataan usein laukeamisen tunteena. Orgasmia on oikeastaan mahdoton kuvailla, sillä se on täysin yksilöllinen kokemus. Jokaisen orgasmi on omanlaisensa ja myös erilainen eri kerroilla.

Pohjimmiltaan orgasmi tapahtuu ja koetaan aivoissa, mutta siihen kuuluu myös paljon fyysisiä tuntemuksia. Jokainen voi päättää, milloin on itse saanut orgasmin eli milloin mielihyvän tunne on ollut niin voimakas, että sitä voi kutsua orgasmiksi. Seuraava kerta voi kuitenkin yllättää iloisesti: mielihyvän kokemus voi olla vieläkin vahvempi.

Rakastellessa ei aina saa orgasmia, eikä se ole välttämätöntäkään. On tavallista, että orgasmin oppii vasta vuosien saatossa, kun oman kehon reaktiot tulevat tutuiksi eikä jännittäminen enää häiritse rentoutumista. Itsetyydytys on oiva keino tutustua omaan kroppaan ja harjoitella orgasmia.

Asiantuntijat: Väestöliiton nuorisolääkäri ja seksuaalineuvoja Miila Halonen (2010-), gynekologi Päivi Tommola (2001-2010)

Lue lisää

Kommentoi »