Demi

Mikä ihoa ärsyttää?

Mikä ihoa ärsyttää?
Jos ihosi ärsyyntyy tutuista tuotteista, käy läpi meikkipussin sisältö. Näillä neuvoilla ärtymys laantuu.
Julkaistu: 19.4.2014

1. Iho voi ärtyä allergian takia tai jos se on vahingoittunut. Kasvot voivat lehahtaa näppylöille tutustakin tuotteesta, jos iho on vaurioitunut eli jos kasvot esimerkiksi ovat kärähtäneet auringossa tai olet käyttänyt liian tehokasta kuorinta-ainetta. Toinen vaihtoehto on, että olet allerginen jollekin käyttämäsi tuotteen ainesosalle tai tuote on vanhentunut. Reaktio voi puhjeta saman tien tai vasta muutaman tunnin kuluttua.

2. Pese kasvot heti huomattuasi oireet: jos tunnet kirvelyä, kutinaa tai poltetta tai iho kuoriutuu tai puhkeaa rakkuloille. Asettele sitten kasvoille kylmässä vedessä kasteltu pyyhe. Jos punaisuus ja kutina ei tunnu leppyvän, ota antihistamiinia tai levitä ärtyneelle alueelle ohut kerros kortisonivoidetta. Yleensä iho paranee reaktiosta muutamassa päivässä. Jos kotihoito ei tepsi, varaa aika lääkärille.

3. Selvitä syyllinen. Tarkista, onko jokin käyttämäsi tuote vanhentunut. Merkintä 6M tarkoittaa, että tuote säilyy kuusi kuukautta avaamisesta. Luota myös aisteihisi. Jos tuote tuoksuu tai näyttää erilaiselta kuin aiemmin, heitä purkki pois. Ethän ole lainannut meikkejä kaveriltasi? Meikin mukana tulevat bakteerit voivat aiheuttaa allergisen reaktion. Esimerkiksi silmätulehdus leviää helposti ripsivärin välityksellä. Jos ihosi reagoi herkästi kosmetiikkaan, pysyttele suosiolla hajusteettomissa herkän ihon tuotteissa.

Kommentoi »