Demi

Mikä ihmeen kesälukio?

Mikä ihmeen kesälukio?
Demi neuvoo: Etkö saanut kesätöitä? Voit silti käyttää osan lomasta hyödyksi. Tutustu kesälukiossa kiinnostavaan alaan, paranna arvosanoja tai nopeuta lukio-opintoja.
Julkaistu: 23.5.2014

Kenelle kesälukio sopii?

1. Lukioon siirtyvälle. Monissa kesälukioissa (tai kesäyliopistoissa ja kansanopistoissa) eri puolilla Suomea järjestetään kursseja lukion aloittaville. Ne helpottavat koulun aloitusta ja antavat hyvän kertauksen peruskoulun tiedoille ja taidoille. Peruskoulua kertaaville kursseille voi osallistua myös ammatillisiin opintoihin tähtäävä. Kesälukiossa voi myös suorittaa kursseja ennakkoon ja nopeuttaa siten opintojaan.

2. Lukiossa jo opiskelevalle. Kesälukiossa on tarjolla oppiaineiden peruskursseja. Jos olet saanut hylätyn arvosanan, voit opiskella kurssin uudestaan kesälukiossa tai korottaa arvosanojasi. Kesäopinnoista voi löytää kursseja, jotka ovat oman lukion kurssitarjontaa laajempia, kuten kansalaistiedon kurssi Päivölän opistossa. Kesälukiosta löytyy lisäksi erityisiä abikursseja, joilla kerrataan lukion oppimääriä ylioppilaskirjoituksia ja jatko-opintoja varten.

3. Eri aloihin tutustuvalle. Kiinnostaako sinua luova kirjoittaminen, ranskan kieli, ympäristö tai teatteri-ilmaisu? Jotkut kesälukioista ovat keskittyneet tietyn kohteen tai erityisosaamisen ympärille. Näin voit tutustua sinua kiinnostavaan alaan paremmin tai keskittyä lempiaineeseesi. Voit opiskella harrastusluontoisesti lukion kursseja ja laajentaa omaa osaamistasi esimerkiksi taito- ja taideaineissa. Kesälukioita on myös ulkomailla, mutta niiden hakuajat ovat umpeutuneet tältä kesältä. Moniin Suomen kesälukioihin ehtii vielä ilmoittautua! Katso tarkemmat tiedot kesälukioiden tarjonnasta täältä.

Kommentoi »