Demi

”Meille ysärillä syntyneille on opetettu, että meistä voi tulla mitä vain”

”Meille ysärillä syntyneille on opetettu, että meistä voi tulla mitä vain”
Toukokuun Demin upeat kansitähdet Vilma Alina, Ellinoora, Venior ja Evelina ovat nousevia artisteja, joilta voi oppia paljon sekä itsevarmuudesta että oman jutun tekemisestä.
Julkaistu: 26.4.2016

Suomessa on nyt poikkeuksellisen paljon upeita parikymppisiä naisartisteja.

Ilmiö on saanut jotkut naureskelemaan, että etunimellä esiintyvät artistit menevät sekaisin keskenään. Vähänkin lähempi tarkastelu kuitenkin osoittaa, että nämä artistit eivät todellakaan ole toistensa kopioita. Toukokuun Demin kansitähtiä Ellinooraa, Evelinaa, Venioria ja Vilma Alinaa yhdistää lähinnä se, että jokainen tekee rohkeasti omaa juttuaan - eli mahtavaa musiikkia.

Näihin artisteihin kannattaa tutustua viimeistään nyt! 

Evelina: ”Ei minua ole brändätty. Kaikki sanomani asiat ovat mielipiteitäni, ja se miltä näytän, on minun valintani.”

KUKA? Evelina, 20, tekee suomenkielistä poppia, jossa kaikuvat vaikutteet jenkki-r’n’b:stä ja esimerkiksi Rihannasta. Honey-biisi (feat. Mikael Gabriel) on kuunneltu Spotifyssa yli 7 miljoonaa kertaa. Hän esiintyy kesällä esimerkiksi Blockfestissä Tampereella. Hän on kotoisin Turusta ja musiikissa itseoppinut. Katso Evelinan Vuoristorataa-video:

Venior: ”En tykkää tehdä mitään puolittain vaan olen aina heittäytynyt kaikkeen täysillä.”

KUKA? Veniorin, 21, musiikki on englanninkielistä elektropoppia. Hänen suurin hittinsä on Sugar Rush. Lontoossa asuva Venior on nosteessa myös Briteissä ja esiintyy kesällä Flow’ssa Helsingissä. Hän on kotoisin Kauniaisista, käynyt musiikkilukion Helsingissä ja opiskellut Tukholmassa singer-songwriter-linjalla.

Vilma Alina: ”Aluksi minulle ehdoteltiin, että biisejä tulisi muilta. Sanoin, että joko sanat ovat omia tai sitten ei tehdä biisejä.”

KUKA? Vilma Alinan, 22, biisit ovat suomenkielistä urbaania poppia. Ufoja-levy ilmestyi helmikuussa, ja sen suurin hitti on Juha88. Helsingissä kasvanut Vilma Alina on käynyt Sibelius-lukion ja soittanut koskettimia Robinin keikkabändissä. Hän opiskelee Pop & Jazz Konservatoriossa muusikoksi. Katso Juha88-biisin musiikkivideo:

Ellinoora: ”Meille ysärillä syntyneille on opetettu, että meistä voi tulla mitä vain.”

KUKA? Ellinooran, 22, suomenkielistä poppia hallitsee akustinen kitarasoundi. Hänen isoin hittinsä on Carrie, ja hän esiintyy kesällä esimerkiksi Provinssissa ja Ruisrockissa. Ellinoora on kotoisin Oulusta, jossa hän on käynyt musiikkilukion. Hän on opiskellut Helsingin Pop & Jazz -konservatoriossa. Kuuntele pätkä Leijonakuningas-biisistä.

Lue lisää kansitähdistä toukokuun Demistä, joka ilmestyy 27. huhtikuuta!

Kommentoi »