Matkijanärhi, osa 2 lunastaa lupauksensa

Matkijanärhi, osa 2 lunastaa lupauksensa
Nälkäpeli - Matkijanärhi, osa 2
Julkaistu: 18.11.2015

Tänään ensi-iltansa saava Nälkäpeli-elokuvan päätösosa on jylhää katsottavaa. Demin arviossa on spoilereita, joten ehkä kannattaa lukea vasta, kun olet nähnyt leffan!

1. Katniss on huikea

V​iimeinen nälkäpeli on Katnissin elokuva. Katniss päättää kohdata presidentti Snow’n kasvokkain, eikä häntä estä mikään tai kukaan. Pahoin kärsinyt, katkera Peeta (Josh Hutcherson) ja kalseahkoksi sotilaaksi kasvanut Gale (Liam Hemsworth) jäävät sivustakatsojiksi ja roolisuoritukset vaisuiksi.

Jennifer Lawrence on viimeisessä Katniss-roolissaan loistava. Silti Matkijanärhen toinen osa ei nouse sarjan parhaaksi elokuvaksi. Hyvänä lisätehosteena toimii se, että Nälkäpeli on nyt ensimmäistä kertaa 3D-muodossa.

2. Elokuva pursuaa yhteiskunnallisia viittauksia

Matkalla Capitolin ytimeen Katniss joukkoineen joutuu taistelemaan ja pakenemaan useita kertoja, mutta katsoja säpsähtää kunnolla vain kerran mutanttien hyökätessä. Tekijät käyttävät taitavasti kuvallisia viittauksia sotiin ja diktatuureihin, ja valtaa hinkuvien motiivit kyseenalaistetaan. Kurjuutta alleviivaa synkeä värimaailma.

3. Juoni menee kuin kirjassa

Filmatisointi noudattaa kirjan juonta, joten voit huokaista helpotuksesta, loppu on onnellinen. Valitettavasti loppukohtauksesta jää puuttumaan pakahduttavin tunne, mutta ehkä se kertoo siitä, että Katniss teki valintansa järjellä. Tärkeintä on, että Panemissa vallitsee nyt rauha. 

Pääosissa: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Sam Claflin, Natalie Dormer, Julianne Moore

K-12 / ensi-illassa 18.11.

Lue myös

Kommentoi »