Demi

Marjaisa kookoskermatorttu



Marjaisa kookoskermatorttu

Resepti: Kookoksesta ja marjoista tehty kesäinen torttu maistuu ihanalta ja tekee sinulle hyvää.
Teksti Annika Rantala
Kuvat Satu Nyström

Marjaisa kookoskermatorttu

(8–10 annosta)

Pohja

200 g mantelijauhoja

1,75 dl kookoshiutaleita

2–3 rkl sokeria

0,25 tl suolaa

3 rkl sulatettua kookosöljyä

1–2 rkl vettä

Täyte

1–2 prk (400–800 ml) kookosmaitoa

0,25 tl sokeritonta vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet

2–3 rkl tomusokeria

Lisäksi

minttua

tuoreita marjoja, kuten mansikoita, mustikoita tai vadelmia

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

2. Valmista pohja. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sulata kookosöljy kattilassa tai mikrossa. Lisää kookosöljy kuivien aineiden joukkoon. Sekoita sähkövatkaimella taikina murumaiseksi seokseksi. Lisää vettä tarvittaessa.

3. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 28 cm) kookosöljyllä ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa 10–15 minuuttia. Ota pohja pois uunista ja anna jäähtyä kokonaan.

4. Valmista täyte. Avaa kookosmaitopurkki pohjasta. Kaada kirkas neste talteen. Käytä se myöhemmin sorbetin valmistukseen. Kaavi kiinteä kookosmaito kulhoon. Notkista se lusikalla pyörittelemällä ja mausta vaniljalla ja tomusokerilla.

5. Levitä täyte torttupohjan päälle ja koristele kakku tuoreilla marjoilla ja mintun lehdillä.

Kuuntele kookosta! Älä valitse purkkia, joka lotisee, kun heilutat sitä varovasti. Leivonnassa toimii äänetön ja jämäkkä kookosmaito.

Kokeile myös herttaista ystävyyskakkua!

Julkaistu: 16.7.2014