Demi

Mariieveronica: ”Haluan mieluummin nauttia elämästä kuin laihduttaa”

Mariieveronica: ”Haluan mieluummin nauttia elämästä kuin laihduttaa”
Elokuun Demin kansitähti, supersuositun Mariieveronica-kanavan Veronica Verho, päätti rakastaa itseään sellaisena kuin on. Aina se ei ole helppoa, mutta videoiden tekeminen auttaa.
Julkaistu: 1.8.2017

Helsinkiläisen Veronica Verhon, 21, YouTube-kanavalla Mariieveronica on yli 200 000 tilaajaa. Hän työskentelee myös NRJ:n aamu­radiojuontajana.

”Minulla oli nuorena tosi hyvä itsetunto. Kun murrosikäisenä kehooni alkoi ilmestyä karvoja, ajattelin, että jes, teini-ikä, täältä tullaan! Kun menkkani alkoivat, kiljuin vessassa ilosta. Kehoni muutokset olivat positiivisia juttuja, kunnes painoni alkoi vaivata minua.

17-vuotiaana elämäni alkoi pyöriä laihduttamisen ympärillä. Tuijotin Tumblrissa kuvia hoikista naisista ja toivoin, että olisin kuin he. Käytin kireitä vaatteita, koska halusin kuulla, että vitsi kun olet laihtunut. Olin samaan aikaan onnellinen kommenteista ja koko ajan supersurullinen.

Juoksin pitkiä lenkkejä ja tein kotona vatsalihasliikkeitä. En halunnut, että kukaan näkee treenaamistani. Halusin vaikuttaa luonnostaan hoikalta. Ajattelutapani oli niin kiero.”

”En halua esittää, että itsetuntoni on järkkymätön”

”Laihduttaminen ei muuttanut elämääni ja itsetuntoani paremmiksi. Se tapahtui vasta, kun opin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. En halua esittää, että minulla on järkkymätön itsetunto ja että minulle on ihan sama, miltä näytän. Niitä päiviä, joina rakastan itseäni on kuitenkin enemmän kuin niitä, joina tunnen näyttäväni ihan lapaselta.

Paino on minulle edelleen herkkä asia. Joskus harmittaa, kun katson vanhoja videoitani, joilla olen ollut muutaman kilon laihempi. Sitten taas muistan, että ei sillä ole mitään väliä. Haluan mieluummin nauttia elämästä kuin laihduttaa.

Urheilussa ei ole mitään vikaa, jos löytää lajin, josta nauttii. Itse en ole vielä löytänyt sopivaa. Hammasta purren treenaamisessa ei ole mitään järkeä, joten menen mieluummin leffaan kuin salille.

Kun minulla on huonoja päiviä, vertailen itseäni muihin. Mietin, olenko kaveriporukan isokokoisin, vaikka sillä ei ole merkitystä. Eräs ystäväni alkoi treenata ja laihtui paljon. Hän näytti minulle vanhoja kuvia itsestään ja päivitteli lihavuuttaan. Sanoin hänelle, että en ole koskaan ajatellut hänestä niin. On sääli, että ihmiset ovat kriittisempiä itseään kuin ystäviään kohtaan.”

 

”Videoita tekemällä oppii itsestään”

”Videoiden tekemisen takia tiedän tarkkaan, miltä näytän joka ikisestä kulmasta. Saatan tehdä Kuukauden suosikit -videota alushousut jalassa ja ravata ympäri kämppää. Editointivaiheessa näen, että oho, tuolta näytän.

Se on tosi siisti juttu. Jokaisen kannattaisi kokeilla tehdä my day -video tai edes puhua kameralle. Siinä oppii itsestään äärettömän paljon enemmän kuin selfieistä: näkee, miten puhuu ja elehtii. Itseään on kivaa katsoa.”

Mitä Mariieveronica ajattelee alastomuudesta, ilkeistä nettikommenteista ja parisuhteista? Lue koko haastattelu elokuun Demistä, joka ilmestyy 3. elokuuta. Vahva & ihana -teemanumerossa paljon asiaa itsetunnosta. Julisteissa body positivity -sitaatteja ja ihana Mariieveronica!

Lue myös:

Kommentoi »