Demi

Mansikkka: "Vaikka tykkään huutaa tyylivalinnoillani, en ole luonteeltani sellainen"

Mansikkka: "Vaikka tykkään huutaa tyylivalinnoillani, en ole luonteeltani sellainen"
Q&A: Tubettaja Mansikkka eli Maiju Voutilainen kommentoi ennakkoluuloja, kertoo mielipiteensä kissaihmisistä ja muistuttaa, että kaikilla on joskus huonoja päiviä.
Julkaistu: 19.8.2016

Sinulla on sfinksikissa nimeltä Nakki. Mitä vain kissaihmiset ymmärtävät?

Kissojen ja kissaihmisten luottamus pitää ansaita. Se tulee, kun tulee. Kissaihmiset arvostavat enemmän omaa tilaa ja ovat usein rauhallisempia kuin koiraihmiset, jotka tykkäävät ulkoilla ja mennä ja tulla.

Huulipuna on yksi tyylisi tunnusmerkki. Kuinka monta huulipunaa sinulla on?

Loppujen lopuksi ei paljon, 15 maksimissaan, joista on pari luottopunaa. Tosin juuri äsken tilasin uuden, kun oli pakko saada keltainen puna.

Paras huulipunavinkkisi?

Mattapunat ovat parhaita. Se pysyy paikoillaan ja näyttää kivalta.

Ärsyttävin ennakkoluulo, mitä ulkonäöstäsi on päätelty?

Jotkut ajattelevat, että olen koko ajan äänessä ja hypin silmille, vaikka olen loppujen lopuksi aika hiljainen. Vaikka tykkään joskus huutaa tyylivalinnoillani, se ei tarkoita, että olisin luonteeltani sellainen.

Olet aloittamassa toista välivuotta. Mitä välivuodet ovat opettaneet sinulle?

Sen, että kaipaan elämään rytmiä, mitä koulu tuo luonnostaan. Kun tubettajana tekee työtä, jossa ei rutiinia, pitää panostaa itse siihen, että oikeasti tekee asioita. Se ei ole aina helppoa. Yleensä minua auttaa se, että kun muistaa nähdä kavereita, niin saa tehtyä kaikkea muutakin.

Mihin olet koukuttunut viimeksi?

Pretty Little Liars eli Valehtelevat viettelijät -sarjaan. Aloin katsoa sitä kuukausi sitten ja nyt olen katsonut kaikki tuotantokaudet, jotka ovat Netflixissä. Lisäksi olen koukussa Alpron soijakaakaojuomaan. Sitä on pakko olla jääkaapissa. Pokémon Gota en ole edes alkanut pelata, koska tiedän, että koukuttuisin siihen pahasti.

Millainen ystävä olet?

Välitän tosi paljon ystävistäni. En osaa aina ratkaista ongelmia mutta kuuntelen mielelläni. Olen usein se hauskuuttajatyyppi, joka heittää huonoa läppää. Voisin pitää enemmänkin yhteyttä kavereihini. Laitan heille yleensä viestiä, sillä en tykkää puhua puhelimessa. Ainoa, jolle soittelen, on äiti, ja hänenkin kanssa puhun mieluummin Facetimessa.

Mikä on suurin kirjoittamiseen liittyvä haaveesi?

Haluaisin julkaista kirjan. Minulla on jo irtonaisia tekstejä, joista suunnittelen kokoelmaa.

Jos kirjoittaisit tubettajista näytelmän, millainen se olisi?

Siinä olisi kaikkea mahdollista draamaa: mielensä pahoittamista ja muuta sellaista, mistä itse yritän pysyä kaukana.

Olet puhunut kanavallasi masennuksesta ja lukenut sitä käsitteleviä tekstejäsi. Miten sait siihen rohkeutta?

Minulla tuli fiilis, että voisin jakaa niitä. Palaute seuraajilta on ollut suurimmaksi osaksi hyvää. Monia on helpottanut, että he tajuavat, etteivät ole yksin ongelmiensa kanssa.

Miten käännät huonon päivän hyväksi?

Yleensä en tee mitään, vaan annan aikaa sille. Jos tekee mieli kattoa Netflixiä, katson sitä. Jos ei tee mieli tehdä mitään, en tee mitään. Välillä kaikilla on huonoja päiviä, eikä se ole väärin.

Mansikkka kertoi avoimesti mielenterveysongelmastaan Sekasin-kampanjan rohkaisemana ja kannustaa muitakin hakemaan apua. Sen ansiosta myös Tube-lehti palkitsi hänen ”Kaikki on joskus sekaisin” -videonsa vuoden suureksi paljastukseksi. Videolla Mansikkka muistuttaa, että mikään ongelma ei ole liian pieni avun hakemiseen.

Lue myös

Lue lisää tubettajista Tube-fanilehdestä! Lehdestä löydät tämän hetken kuumimmat kotimaiset ja ulkomaalaiset YouTube-tähdet, kiinnostavimmat videot, parhaat tubevinkit ja hauskimmat tehtävät. Nappaa omasi elokuussa lehtihyllystä!

Kommentoi »