Demi

Mansikkka: ”Instagram on opettanut näkemään maailman kauneuden”

Mansikkka: ”Instagram on opettanut näkemään maailman kauneuden”
Demin kansitähti, Mansikkka-kanavan tubettaja Maiju Voutilainen kertoo, mitä luova tekeminen opettaa hänelle elämästä.
Julkaistu: 31.5.2017

Mansikkka, eli Maiju Voutilainen, 20, tekee paljon luovia asioita arjessaan.

Instagram opettaa keskittymään ympäristöön

”Esimeriksi Instagram on opettanut minua tarkkailemaan kaikkea. Kun ympäristöään tutkii siitä näkökulmasta, mistä saisi kauniin kuvan, huomaa kaikkea kivaa. Vaikkapa kahvilan seinällä olevat vaaleanpunaiset kaakelit kiinnittävät ihan uudella tavalla huomion.”

Videoiden teko ja kirjoittaminen laittavat ajatukset järjestykseen

”On ihanaa saada jotain konkreettista valmiiksi. Päässäni velloo hirveästi ajatuksia. Tuntuu mahtavalta saada ne järjestykseen videolle, vähän niin kuin saisi ne pois päästä. Sama on kirjoittamisessa. Kun omat ajatukset ja tunteet purkaa paperille, ne saa käsiteltyä. Se helpottaa. Suosittelen kirjoittamista kenelle tahansa.”

Teatteri näyttää, miten olla läsnä

”Teatteri antaa ihmiselle superpaljon! Se opettaa tuntemaan kehonsa ja olemaan läsnä tilanteessa. Lavalla ei voi olla, jos ajatukset harhailevat. Teatteri antaa myös rohkeutta uskoa, että tilanteet kantavat ja itseensä voi luottaa. Minulle tulee usein siitä läsnäolon voimakkuudesta sellainen olo kuin leijuisi ilmassa, hyvä ja rentoutunut fiilis.”

Meikkaaminen on keino ilmaista itseään

”Kun aloitin meikkaamisen, tarkoitukseni oli vain piilottaa kaikki naamassani, joten tungin sille sikana meikkiä. Nykyään meikkaaminen on itseni ilmaisemista. Jos olen sosiaalisella tuulella, laitan sinistä huulipunaa, joka herättää huomiota ja saa ihmiset tulemaan juttelemaan. Jos taas on laimeampi fiilis, teen meikin, joka ei kerää katseita.”

Katso video, jolla Mansikkka lukee kirjoittamansa omaelämäkerran:

Lue lisää Mansikkasta, kuten tubettajan kulttuurivinkit, kesäkuun Demistä!

Lue myös:

Kommentoi »