Herkkuvartaat
(noin 12–14 isoa varrasta)
½ tuore ananas
½ hunaja- tai verkkomeloni
½ l mansikoita
½ rs viinirypäleitä
1 pkt donitsipalloja (esimerkiksi Vaasan)
1 ps suklaavohveleita (esimerkiksi Fanipalat)
½–1 ps vaahtokarkkeja
Koristeluun:
100 g maito-, valko- tai tummaa suklaata
nonparelleja
Lisäksi tarvitset:
puisia grillitikkuja
1. Leikkaa viipale pois ananaksen molemmista päistä. Laita ananas leikkuulaudalle kanta lautaa vasten ja kuori veitsellä ananaksen muotoa myötäillen. Viipaloi ja ota piparimuotilla viipaleista kuvioita tai leikkaa kuutioiksi. Älä käytä puumaista keskiosaa.
2. Kuori meloni veitsellä. Viipaloi ja ota muotilla kuvioita tai leikkaa kuutioiksi.
3. Sulata suklaa alhaisella teholla mikrossa välillä sekoittaen. Dippaa haluamasi herkut yksi pala kerrallaan suklaaseen, anna ylimääräisen suklaan valua pois ja pyörittele halutessasi pienelle lautaselle kaadetuissa nonparelleissa. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.
4. Tikuta herkut haluamassasi järjestyksessä pitkiin grillitikkuihin tai lyhyisiin cocktail-tikkuihin.
Näitäkin voi tikuttaa: browniepalat, miniletut, vohvelipalat, karkit, vadelmat, mango, vesimeloni tai banaani. Jos haluat raitoja, valuta sulatettua suklaata lusikalla valmiiden, vierekkäin makaavien vartaiden päälle.