Karkkikeksit
(noin 12–14 keksiä)
150 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
pieni ripaus suolaa
Lisäksi:
Dumle- ja Omar-karkkeja
Tee näin
1. Ota voi ja kananmuna huoneenlämpöön 30 minuuttia etukäteen.
2. Vaahdota sokeri, fariinisokeri ja pehmennyt voi kulhossa. Vatkaa joukkoon kananmuna.
3. Sekoita eri kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, sooda ja suola. Vatkaa seos kevyesti kahdessa erässä voi-sokerivaahdon joukkoon.
4. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
5. Nostele taikinasta kahden ruokalusikan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle. Aseta keskelle karkki ja painele taikina palloksi niin, että karkki peittyy. Jätä reilut välit, sillä keksit leviävät uunissa.
6. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 10–12 minuuttia niin, että keksit ovat kullanruskeita.
Vinkki! Kokonaisten karkkien sijaan voit maustaa keksitaikinan Dumlen tai Omarin palasilla.