Vapaa-aika
Demi

Makeat ja rapeat karkkikeksit

Makeat ja rapeat karkkikeksit

Resepti: Ihanan pehmeät keksit kätkevät sisäänsä yllätyksen: tahmean Dumlen tai kermaisen Omarin. Näihin kekseihin jäät koukkuun!
Teksti Nina Karlsson
Kuvat Nina Karlsson
Mainos

Karkkikeksit

(noin 12–14 keksiä)

150 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 kananmuna

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

½ tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

pieni ripaus suolaa

Lisäksi:

Dumle- ja Omar-karkkeja

Tee näin

1. Ota voi ja kananmuna huoneenlämpöön 30 minuuttia etukäteen.

2. Vaahdota sokeri, fariinisokeri ja pehmennyt voi kulhossa. Vatkaa joukkoon kananmuna.

3. Sekoita eri kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri, sooda ja suola. Vatkaa seos kevyesti kahdessa erässä voi-sokerivaahdon joukkoon.

4. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.

5. Nostele taikinasta kahden ruokalusikan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle.  Aseta keskelle karkki ja painele taikina palloksi niin, että karkki peittyy. Jätä reilut välit, sillä keksit leviävät uunissa.

6. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 10–12 minuuttia niin, että keksit ovat kullanruskeita.

Vinkki! Kokonaisten karkkien sijaan voit maustaa keksi­taikinan Dumlen tai Omarin palasilla.

Kokeile myös

Julkaistu: 26.8.2016