Demi

"Maailma tarvitsee tyttöenergiaa, pehmeyttä ja rakkautta" - 5 syytä rakastaa Saara Aaltoa

"Maailma tarvitsee tyttöenergiaa, pehmeyttä ja rakkautta" - 5 syytä rakastaa Saara Aaltoa
X-Factorin finaaliin noussut Saara Aalto on osoittanut, että huikeilla taidoilla ja mahtavalla asenteella voi onnistua missä tahansa.
Julkaistu: 9.12.2016

1. Saara ei anna periksi

Laulaminen ja musiiki ovat aina olleet Saara Aallon intohimo, ja hän kirjoitti ensimmäisen kappaleensa jo viisivuotiaana. 18-vuotiaana Saara muutti pienestä kotikaupungistaan Oulunsalosta Helsinkiin, jotta voisi opiskella musiikkia Sibelius-Akatemiassa.

Suomessa Saara teki valtavasti töitä uransa eteen: hän esiintyi monissa musikaaleissa, julkaisi neljä albumia ja osallistui erilaisiin kykykilpailuihin. Jostain syystä Saara jäi toiselle sijalle Talent-kilpailussa vuonna 2007, Euroviisukarsinnoissa vuonna 2011, The Voice of Finlandissa vuonna 2012 ja Uuden Musiikin Kilpailussa vuonna 2016. 

Saara ei luovuttanut. Hän tiesi, että seuraava keino on lähteä unelman perässä ulkomaille. Niinpä Saara lensi keväällä elämänsä ensimmäistä kertaa Isoon-Britanniaan ja osallistui koelaluluihin. Eniten jännitti esiintyminen musiikkimoguli Simon Cowellin edessä.

"Olen odottanut vuosia tilaisuutta, että tapaisin ihmisiä, jotka voivat oikeasti auttaa minua urallani", Saara sanoo ohjelman YouTube-videolla."

2. Saara käänsi erilaisuuden vahvuudeksi

Saara on kertonut, että häntä kiusattiin jatkuvasti koulussa. Esiintymistä rakastava tyttö herätti huomiota, varsinkin kun hän tykkäsi pukeutua eri tavoin kuin muut. Pienellä paikkakunnalla erilaisuutta ei hyväksytty: Saaraa haukuttiin ja hänet jätettiin ulkopuolelle. Saara sai kuitenkin tukea perheeltään ja ymmärsi, ettei halua koskaan luopua intohimostaan.

"Olen pienestä pitäen ajatellut, että jos vain teen sitä, mistä nautin, todistan muiden luulot vääriksi. Tärkeintä on pysyä uskollisena itselleen ja olla kärsivällinen", Saara sanoo Ditch The Label -nettisivulla.

 

3. Saara osoitti, että rakkaus voittaa pelot

Keväällä 2015 Saara paljasti Instagramissa, että hän tapailee faniaan Meriä. Meri oli ottanut Saaraan yhteyttä nähtyään tämän esiintymässä, ja kaksikko tajusi tulevansa hyvin juttuun. Suhteen julkistaminen jännitti Saaraa, mutta palaute oli pelkästään myönteistä. Saara on kertonut, että tasa-arvo ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat hänelle tärkeitä teemoja.

"Suhteemme on kehittänyt minua paljon. Meri on kaivanut minusta esiin ihmisen, joka haluan olla. Olen oppinut olemaan onnellinen pienistä asioista. Asiat ovat loksahtaneet paikoilleen kaikin puolin", Saara sanoo Kauneus ja terveys -lehden haastattelussa

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi

2. 05ta 2015 klo 11.51 PDT

4. Saara haluaa pelastaa maailman

Tyttömäisiä asuja ja Disney-prinsessoja rakastava Saara myöntää, että joskus hän on toivonut olevansa mies, koska musiikkibisnes on rankka naisille. 

"En kuitenkaan koskaan muuttaisi itseäni. Maailma tarvitsee tyttöenergiaa, pehmeyttä ja rakkautta. Luulen, että tytöt ja naiset tulevat pelastamaan maailman", Saara sanoo Ditch The Label -nettisivulla.

 

5. Saaran aitous lisää itsevarmuutta

Yksi suurimmista syistä Saaran menestykseen on hänen aitoutensa. Katsojat ovat saaneet viikko toisensa jälkeen seurata iloista ja puheliasta naista, joka intoilee joulupukista ja kertoo olevansa lumikeiju. X-Factorin lavalla Saarasta on kuoriutunut itsevarma esiintyjä, joka antaa itsestään aina kaiken ja hurmaa tuomarit kerta toisensa jälkeen. Koko kisan ajan Saara on toistellut mottoa, joka näyttää todella pitävän paikkansa:

"Kaikki on mahdollista."

Kommentoi »