Demi

Lyhyt suhde, iso suru

Lyhyt suhde, iso suru
Sydän voi särkyä, vaikka seurustelu ei olisi ehtinyt edes alkaa. Näin pääset yli suhteesta, joka loppui liian aikaisin.
Julkaistu: 16.3.2015

1. Sure hetki täysillä

Ihmissuhteen tärkeys ei riipu sen kestosta. Myös lyhyt suhde voi olla merkityksellinen ja usein onkin. Uusi tyyppi tuo elämään uusia tunteita ja paljon haaveita. Kun juttu loppuu, tuntuu kuin kaikki mahdollisuudest kiskaistaisiin pois.
Tunne juuri niin paljon kuin haluat. Jos haluat rypeä surussa ja vetää jäätelö-överit, anna mennä. Piiloudu peiton alle ja vello nyyhkybiiseissä. Itke, kaipaa ja hakkaa tyynyä. Tunteiden patoaminen ainoastaan pitkittää niitä. Mitä kovemmin yrittää pyyhkiä toisen pois mielestä, sitä varmemmin hän pyörii siellä.

2. Ansaitset jumalointia

Lyhyen säädön tai yksipuolisen ihastumisen päättymisestä tekee erityisen repivää se, että loppu tulee kesken ihastumisvaiheen. Pitkään seurustelusuhteeseen mahtuu huonojakin hetkiä ja toisen pikkumaisia puolia, mutta lyhyessä ajassa niitä ei välttämättä ehdi nähdä. Siksi toinen tuntuu täydelliseltä.
Muista, että ihastus voi olla kuinka kiehtova ja kultainen tahansa, mutta hän ei ole täydellinen, jos ei halua olla kanssasi. Sinulla on oikeus olla ihmisen kanssa, joka jumaloi sinua ja haluaa pitää sinusta kiinni.

3. Unohda itsesyytökset

Jos toinen osapuoli on päättänyt jutun, on helppo vajota itsesyytöksiin. Mitä tein väärin? Olisinko voinut olla parempi? Myös epämääräinen häpeä voi iskeä: Miten saatoinkaan luulla, että tästä tulee jotain? Pitikö hän minusta ollenkaan?
On turha jossitella, olisiko sinun pitänyt olla toisenlainen, jotta tapailu olisi muuttunut seurusteluksi. Jos juttu loppuu heti alussa, on yleensä selkeä merkki, ettei se olisi toiminut myöhemminkään.
Jutun päättymistä voi katua myös silloin, kun sen lopetti itse. Aika voi kullata muistot ja tunteet kehittyä uudestaan, vaikka eron syyt olisivat olleet päivänselvät päätöksen teon hetkellä. Luota kuitenkin siihen, että teit oikean päätöksen.

4. Varo on - off-suhdetta

Joskus toinen katkaisee hiljaiselon juuri silloin, kun hänestä on pääsemässä kuiville. Voi tuntua houkuttavalta unohtaa ongelmat ja heittäytyä takaisin juttuun.
Yritä olla tiukkana. Muistele, miksi juttu loppui. Jos hän ei selitä, miksi halusi lopettaa jutun aiemmin tai osoita muuttaneensa käytöstään, luvassa on ehkä vain lisää pettymyksiä. Niin ikävää kuin se onkin, aitojen tunteiden sijaan toinen voi ottaa yhteyttä tottumuksen tai tylsistymisen takia. Sellaiseen ei kannata tyytyä.

5. Jatka unelmointia

Älä anna jutun kariutumisen pilata haaveitasi. Onko asioita, joita kuvittelit teidän tekevän yhdessä? Tee ne silti! Lähde iltakävelylle, syömään tai Barcelonaan yksin tai kaverin kanssa.
Uskalla päästää menneistä irti. Kuten kirjailija C.S. Lewis sanoo, edessämme on paljon, paljon hienompia asioita kuin mitä jätämme taaksemme.
Kommentoi »