Demi

Luksusjäätelö

Luksusjäätelö

Itse tehty jäätelö on parasta. Jos et usko, kokeile tätä suklaista keksimurujäätelöä.
Teksti Ida Valpas
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Suklaa-keksimurujäätelö

(neljälle)

3 dl täysmaitoa

1,5 dl sokeria

5 dl kuohukermaa

6 kananmunan keltuaista

100 g tummaa suklaata

noin 8 suklaahippukeksiä murusteltuna

50 g tummaa suklaata rouhittuna

1. Sekoita maito ja sokeri kattilassa ja keitä koko ajan sekoittaen, ettei maito pala pohjaan. Kun seos poreilee, nosta se jäähtymään. Sulata sitten suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Hämmennä suklaata minuutin välein, jotta se sulaa tasaisesti.

2. Riko keltuaiset erilliseen kulhoon ja valuta ne vähän kerrallaan maito-sokeriseoksen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja keitä seosta viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Ota seos pois liedeltä, kun se muuttuu yhtä paksuksi kuin vaniljakastike.

3. Lisää joukkoon sula suklaa ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi. Nostele kermavaahto suklaaseoksen joukkoon ja laita jäätelö muovikulhossa pakastimeen. Odota tunti ja sekoita joukkoon keksimuru ja rouhittu suklaa. Sekoittele jäätelöä vielä tunnin kuluttua ja jätä se jäätymään yöksi.  

Julkaistu: 29.7.2013