Vapaa-aika
Demi

Lucian päivä on pullapäivä

Lucian päivä on pullapäivä

Joulukalenteri: Suomalaiset ovat unohtaneet Lucian päivän juhlinnasta jotain olennaista: pullan! Ihanan keltaisten pullien juju on sahramissa.
Teksti Päivi Lehtomurto
Kuvat All Over Press
Mainos

Torttu- ja piparikautta voi piristää leipomalla luciapullia!

 

TAIKINA

200 g leivontamargariinia tai voita 

1/2 g sahramia

5 dl kevytmaitoa

50 g hiivaa

1 dl sokeria

1/2 tl suolaa

1 kpl munaa

17 dl vehnäjauhoja

VOITELUUN

1 kpl munaa

KORISTELUUN

1 dl rusinoita

TEE NÄIN  

1. Sulata rasva mikroaaltouunissa ja lisää joukkoon sahrami ja maito.

2. Kuumenna tarvittaessa lisää, niin että neste on kädenlämpöistä (noin 37 °C). Murenna hiiva joukkoon.

3. Lisää myös sokeri, suola ja muna sekä puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.

4. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

5. Kohota taikinaa leivinliinan alla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertaisen kokoinen.

6. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hyvin.

7. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat edelleen 20 palaan.

8. Muotoile palat sormenpaksuisiksi tangoiksi (noin 20 cm) ja rullaa tangon päät eri suuntiin kierteelle.

9. Kohota luciapullia pellillä liinan alla. Voitele luciapullat munalla ja koristele rusinoilla. Kannattaa liottaa rusinoita ensin hetki vedessä, niin ne eivät kärähdä uunissa.

10. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.

11. Herkuttele!

Resepti: Maku.fi

Nauti pullien kanssa ihania kuumia juomia.

Haluatko oppia leivontaguruksi? Lue täältä näppäriä vinkkejä. 

Vai tekeekö sittenkin mieli suolaista? Leivo bageleita ja tee niihin herkkutäytteet.

Julkaistu: 13.12.2014