Demi

Löydä uutta lukemista

Löydä uutta lukemista
Kaipaatko kesäksi uutta lukemista? Poimi tästä Demin kirjavinkit.
Julkaistu: 25.4.2014

Romantiikannälkäisille

Nyt alkaa kesäromanssien aika. Jos omasi ei ole vielä näköpiirissä, lisää lempeä kesääsi näiden kepeiden ja sydäntäsärkevien romaanien avulla.

Riikka Pulkkisen Raja-teos kertoo, miten kipeä ensirakkaus voi olla. Jojo Moyesin kirjassa Ole niin kiltti, älä rakasta häntä kaksi rakkaustarinaa kietoutuvat koukuttavalla tavalla yhteen. Nuoren lestadiolaisäidin arki paljastuu Pauliina Rauhalan teoksessa Taivaslaulu. Jonas Gardellin kirja Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin kertoo kauniin mutta surullisen tarinan homopariskunnasta. Chimamanda Ngozi Adichien Kotiinpalaajat on voimakas tarina rakkaudesta mantereiden rajojen yli.

Tua Harnon kirjassa Ne jotka jäävät pohditaan, onko oikein jättää rakkaansa haaveidensa takia. Kaksi syöpäsairasta nuorta kohtaavat John Greenin teoksessa Tähtiin kirjoitettu virhe. Jeffrey Eugenidesin The Virgin Suicides – Kauniina kuolleet on tarina tiukan kasvatuksen saaneista siskoksista, joihin naapurinpojat rakastuvat intohimoisesti.

Jännitystä janoaville

Jos kaipaat kesääsi jännitystä valoisien iltojen vasapainoksi, syvenny jännityskirjoihin.

Salla Simukan Lumikki-trilogian päätösosa Musta kuin eebenpuu on piinaavan jännittävä ja ihanan pohdiskeleva. C.J. Daughertyn jännittävä Night School – Yön valitut -teos kertoo mystisestä koulusta, jossa ei kuitenkaan ole yliluonnollisia hahmoja. Leena Parkkisen teos Gältbystä länteen on rakennettu kiehtovasti hyppimällä aikatasosta toiseen. Jennifer Eganin kirja Sydäntorni alkaa klassisilla kauhuelementeillä, kun Danny saapuu yöllä serkkunsa linnaan.

Fantasiahirmuille

Saavatko Twilight ja Nälkäpeli sydämesi sykkimään? Tässä muita huikeita fantasiakirjoja.

P.C. Castin & Kristin Castin kirja Vapautettu kertoo valinnasta kahden rakkaan välillä. Abigail Gibbsin teos Illallinen vampyyrin kanssa on astetta karumpi fantasia. Tarinan vampyyrit todella ovat raakalaismaisia petoja. Johanna Sinisalon kirjassa Auringon ydin tulevaisuuden Suomessa sukupuolista on jalostettu kaksi rotua. Onnetonta kyllä Vanna kuuluu siihen vähemmän imartelevaan. Mitä jos ympärilläsi tapahtuisi jatkuvasti asioita, joita tavallinen silmä ei näe? Tähän kysymykseen perustuu Cassandra Claren Luukaupunki-teos. Stephenie Meyerin kirjassa Vieras leikitään ajatuksella, että yhdessä ihmisessä asuu kaksi persoonaa.

Todellisuudesta nauttiville

Jos olet sitä mieltä, että kesän ei kuulu olla pelkkiä vaaleanpunaisia höttöpilviä, valitse vakavampi, yhteiskunnallinen teema.

Roisia seksiä ja alistamista. Juhana Petterssonin Sokerisamurai-kirja ei sovi herkimmille. Emma Donoghuen Huone on riipaiseva kirja, joka kertoo viisi vuotiaasta Jackista, joka elää vangittuna äitinsä kanssa. Grace McCleenin Ihana maa -kirja kuvaa Judithin maailmaa, jossa hän uskoo olevansa Jumalan välikappale. Katja Kallion Säkenöivät hetket -kirjassa on historiallisia piirteitä. Se kertoo ystävyydestä ja muutoksesta. J. K. Rowling kirjassa Paikka vapaana kerrotaan tarinaa usean henkilön näkökulmasta. Tyylillisesti kirja muistuttaa Harry Pottereita.

Sivistystä toivoville

Toivotko myös oppiva jotain uutta kirjoista? Hyviä vaihtoehtoja ovat elämäkerta tai opas.

Patti Smithin Ihan kakaroita kertoo, miten nälästä, köyhyydestä ja täistä kärsivistä nuorista kasvoi omaäänisiä taiteilijoita. Saku Tuomisen elämäntaito-opas Hyvä elämä – lyhyt oppimäärä vakuuttaa, ettei tarvitse elää hetkessä. Se ei ole onnellisuuden salaisuus.

Hae lisää kirjavinkkejä Runot ja kirjat -keskustelualueelta.

Kommentoi »