Demi

Löydä oma tyylisi omasta kaapista.

Löydä oma tyylisi omasta kaapista.
Tekeekö mieli uusia vaatteita? Siivvoa ensi kaappisi. Näin saat paremman käsityksen siitä, millainen oma tyylisi on.
Julkaistu: 15.4.2014

Demi.fi-kyselyn perusteella 65 prosenttia demittäjistä tuntee huonoa omaatuntoa vaatteiden ostamisesta. Reilusti tehtyihin vaatteisiin pukeutuminen ei tarkoita ryysyissä kulkemista. Kun et osta turhaa, voit ostaa vaatteita, joiden tiedät valmistetun kohtuullisissa olosuhteissa.  Näiden vinkkien avulla löydät helmet omasta kaapistasi

1. Tunne tyylisi.  Millainen asu saa sinut hyvälle tuulelle ja olosi kotoisaksi? Kun osaat vastata tähän kysymykseen, et sorru heräteostoksiin. Omaan tyyliisi voit tutustua bongailemalla lehdistä tai Pinterestistä kuvia vaatteista, jotka miellyttävät sinua.

2. Kartoita tarpeesi.  Millaisiin tilanteisiin tarvitset vaatteita? Pukeudut eri tavoin kouluun, kotisohvalle, treeneihin tai bileisiin. Käy kaappisi läpi vaate kerrallaan. Hankkiudu eroon niistä, jotka eivät sovi mihinkään tilanteeseen tai joita et ole käyttänyt koskaan tai vain hyvin harvoin.

3. Hanki puuttuva.  Mikä uupuu tyylistäsi, mutta ei riitele vanhojen vaatteittesi kanssa? Jos metsästät uutta vaatetta, tee lista tarpeistasi ja mieti, mihin menet ostoksille. Kun shoppailet yksin, kaveri ei yllytä typeriin heräteostoksiin. Ota lempivaatteistasi kännykkäkuvia, niin voit mallata kaupassa, sopivatko uusi ja vanha yhteen.

4. Tunnista laatu.  Näyttääkö vaate homssuiselta jo kaupassa? Huonosti tehty vaate ei näytä hyvältä päällä eikä kestä pitkää käyttöä. Ohita nämä: nukkaiset, nyppääntyneet, venähtäneet ja ryhdittömät vaatteet. Myös irtolangat kertovat viimeistelemättömyydestä.

5. Huolehdi omistasi.  Osaathan pitää huolta rakkaista vaatteistasi? Pese vaate aina ohjeen mukaan. Joskus pelkkä tuuletus riittää. Pienet tahrat voi pestä käsin. Kuivausrumpu kuluttaa vaatteita enemmän kuin kuivattaminen pyykkitelineessä. Henkarissa vaatteet pysyvät raikkaampina kuin läjässä. Korjaa vaatteita uusien ostamisen sijaan. Opettele ompelemaan nappi ja parsimaan reiät. Vetoketjun voi korjauttaa helposti suutarilla.

Lähde: Rinna Saramäki: Hyvän mielen vaatekaappi (Atena 2013)

MIkä on sinun neuletyylisi?

Kommentoi »