Demi

Loista pääsykokeessa

Loista pääsykokeessa
3 vinkkiä: Demin opo Päivi Poutiainen neuvoo opiskelutekniikat, joilla onnistut tärkeässä kokeessa.
Julkaistu: 5.5.2014

1. Älä tyydy vain lukemaan. Asiat jäävät parhaiten mieleesi, kun käytät eri oppimistekniikoita. Kun tutkittiin lääketieteellisen tiedekunnan hakijoita, parhaiten pääsivät sisään miellekarttoja tehneet (36 %) sekä tiivistelmiä tai yhteenvetoja laatineet (34 %) hakijat. Huonommin meni pelkkää alleviivausta käyttäneillä (20 %) ja ilman merkintöjä lukeneilla (14 %).

2. Tee vanhoja valintakokeita. Tehtäviä löytyy koulujen nettisivuilta. Niistä voit päätellä, vaaditaanko kokeessa asian laajaa ymmärtämistä vai pienten faktojen muistamista. Yleensä kysymykset ovat esseitä, määrittelytehtäviä, monivalinta- ja väittämätehtäviä, aineistokoetehtäviä, täydennys- ja aukkotehtäviä ja matemaattisissa aineissa laskuja. Älä luota siihen, etteikö kerran ollutta kysymystä kysyttäisi uudelleen.

3. Valmistaudu ääneen. Haastattelussa menestyy, kun onnistuu näyttämään kiinnostuksensa alaan, kertomaan itsestään rehellisesti ja huomioimaan toiset keskustelijat. Ei ole vaarallista, jos jännitys näkyy. Pohdi etukäteen vastaus seuraaviin kysymyksiin: miksi haluat alalle ja miksi sinut tulisi valita. Vältä “en tiedä” -vastauksia. Harjoittele vastaamista ääneen, jotta opit pukemaan ajatuksesi sanoiksi.

Lue myös nämä vinkit opiskeluun:

  • Etkö millään jaksaisi tarttua kirjaan? Näin pääset alkuun pänttäämisessä.
  • Kun opettelet tiivistämään, selätät suurenkin kirjavuoren.
  • Lukeminen tuntuu mielekkäämmältä, kun löydät sisäisen motivaatiosi.
Kommentoi »