Demi

Lihaton lokakuu: Tuhtia ruokaa kasviksista

Lihaton lokakuu: Tuhtia ruokaa kasviksista

Top 4: Listasimme neljä arkista ja täyttävää kasvisruokaa demittäjien toiveesta.
Teksti Demi-toimitus
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Tuunaa marakonilaatikko

Vaihda lihamakaronilaatikon jauheliha soijarouheeseen. Kaksi desiä soijarouhetta korvaa 400 grammaa jauhelihaa. Mausta soijarouhe cayennepippurilla, suolalla ja oreganolla. Vielä ruokaisamman makaronilaatikon saat, kun heität joukkoon sipulia, porkkanaa ja auringonkukansiemeniä. Mausta lopuksi chilikastikkeella.

Kokeile vaikka tätä kasvismakaronilaatikon ohjetta.

Totuttele tofuun

Tofu eli soijajuusto pursuilee proteiinia, kalsiumia, rautaa ja sinkkiä ja on oikein maustettuna loistava raaka-aine vaikkapa wokkiin. Kokeile riisin tai nuudelien kanssa vaikkapa soija- ja chilikastikkeella, hunajalla ja tamarinditahnalla maustettua tofua.

Täytä kasvikset

Tee soijarouheessta maistuva täyte, joka sopii esimerkiksi paprikan, kesäkurpitsan ja suolaisten lettujen täytteeksi. Mittaa pannulle kaksi desiä soijarouhetta ja neljä desiä vettä. Lämmitä, kunnes vesi on haihtunut. Palastele paketti sulatejuustoa, kuten Koskenlaskijaa, ja sulata palat soijarouheen joukkoon. Lisää lopuksi pussillinen (200g) pakastettua herne-maissi-paprikaa. Keitä kaksi desiä täysjyväohraa ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita soijatäytteeseen.

Leikkaa paprikasta sen "lakki" ja koverra varovasti siemenet veitsellä. Lusikoi täyte paprikaan ja ripottele halutessasi päälle tuoretta silputtua timjamia ja juustoraastetta. Paina lakki päälle ja nostele paprikat uunivuokaan. Lämmitä 225-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Lue lisää täytettyjen paprikoiden ohjeita.

Kokeile quornia

Quorn on sieniproteiinia, joka muistuttaa rakenteeltaan broileria. Kuitupitoista lihan korviketta myydään pakasteena ja sillä voi helposti korvata vaikka hampurilaispihvin. Demittäjätkin innostuivat quornista. Kokeile vaikka itse tehtyä bolognesekastiketta, joka syntyy quornista, porkkanasta ja selleristä.

+ Kurkkaa Demi.fin herkulliset kasvisruokaohjeet

Julkaistu: 10.10.2013