Demi

Lihaton lokakuu: parhaat kasvisreseptit

Lihaton lokakuu: parhaat kasvisreseptit
Demi vinkkaa neljä herkkureseptiä Lihattomaan lokakuuhun.
Julkaistu: 1.10.2013

Demin toimituksesta yli puolet aikoo viettää Lihatonta lokakuuta.

Tempaus sai alkunsa, kun Docventuresin Riku Rantala otti haasteen vastaan ja lupasi olla syömättä lihaa kuukauden ajan. Samalla hän haastoi muut suomalaiset lihattomuuteen tai lihan vähentämiseen.

Nyt Lihaton Lokakuu on kerännyt jo yli 25 000 osallistujaa, sen Facebook-ryhmään voi osallistua täällä.

Lihattoman lokakuun inspiroimana kerromme lempparikasvisruokamme ja linkkaamme hyvät reseptit.

Satu Koivisto: Linssikeitto

"Tämän linssikeiton ainekset löytyvät kotoa aina, ja se syntyy melkein itsestään. Keitto on todellinen proteiinipommi, ja chili tuo keittoon kivaa lämmittävää potkua. Olin kala-kasvissyöjä 15 vuotta, mutta kaksi vuotta sitten aloin syödä taas silloin tällöin lihaa, lähinnä riistaa. Rakastan kuitenkin kalaa, joten sitä ilman oleminen kuukauden ajan on minulle isompi koettelemus ja hauska haaste."

Satun lempireseptin löydät täältä.

Aino Miikkulainen: Kesäkurpitsapasta

"Helpot ja nopeat kasvispastat ovat suosikkejani. Niitä voi helposti muokata sen mukaan, mitä kaapissa on. Tämä pasta on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Lihaton lokakuu on loistava hetki muistaa, kuinka hyvää kasvisruoka voi olla."

Ainon lempireseptin löydät täältä.

Julia Thurén: Vuohenjuustosalaatti

"Tämä näyttää gourmet’lta, mutta on superhelppo tehdä ja aivan törkeän hyvää. Olen mukana Lihattomassa lokakuussa, koska kesällä grillissä sihisi liha vähän turhan usein. Aion kuitenkin syödä kalaa."

Julian lempparireseptini löydät täältä.

Päivi Lehtomurto: Feta-perunasalaatti

"Superhelppo perunasalaatti on hyvää sellaisenaan tai käy vaikka falafelien lisukkeeksi. Olen sekasyöjä mutta rakastan hyviä kasvisruokia. Lihaton lokakuu saa minut toivottavasti kokeilemaan ja löytämään mahtavia uusia reseptejä!" Päivin lempparireseptini löydät täältä.

Kommentoi »