Les Misérables

Les Misérables
Täytyy todella rakastaa musikaaleja, jotta jaksaa ihastella Les Misérables -leffaa herpaantumatta alusta loppuun
Julkaistu: 30.1.2013
Täytyy todella rakastaa musikaaleja, jotta jaksaa ihastella Les Misérables -leffaa herpaantumatta alusta loppuun. Kaksi tuntia ja neljäkymmentä minuuttia pelkkää laulamista nimittäin puuduttaa helposti. Elokuva perustuu Victor Hugon viisiosaiseen Kurjat-romaaniin, jossa kuvaillaan 1800-luvun Ranskan köyhien karmeita kohtaloita. Vuonna 1862 julkaistu teos saavutti heti suuren suosion, ja Hugo pyrki parantamaan sillä vähäosaisten kohtelua yhteiskunnassa.
Entinen vanki Jean Valjean (Hugh Jackman) on noussut hyväsydämisen piispan avulla pormestariksi. Hän päättää huolehtia huono-osaisen Fantinen (Anne Hathaway) tyttärestä Cosettesta (Amanda Seyfried). He joutuvat kuitenkin pakenemaan, sillä julma poliisi (Russell Crowe) jahtaa Jeania.
Puvut, lavastukset ja monet yksittäisen kohtaukset ovat upeita. Etenkin alku, jossa orjat vetävät suurta purjelaivaa myrskyssä, nostaa ihon kananlihalle. Laulut sen sijaan ovat epätasaisia. Anne Hathaway laulaa hienon tunteikkaasti ja nuotilleen I Dreamed a Dream -laulun, mutta esimerkiksi Amanda Seyfried on Cosettena aika laimea. Helena Bonham Carter ja Sasha Baron Cohen tuovat Thénardierin pariskuntana viihdyttävää koomisuutta muuten vakavaan tarinaan.
Vaikka leffan tähtikaarti on kohdallaan, hahmojen epätoivo tai rakkaus ei herätä katsojassa syviä tunteita. Se, että kaikki repliikit muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta lauletaan, ei tällä kertaa kosketa vaan etäännyttää.
Pääosissa: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried
K-12 / ensi-ilta 22.2
Kommentoi »