Demi

Leggingsit kunniaan! Jokainen pukeutukoon juuri niin kuin haluaa

Leggingsit kunniaan! Jokainen pukeutukoon juuri niin kuin haluaa
Yhdysvalloissa teinitytöt eivät päässeet lentokoneeseen leggingseissä. Demi sanoo: pidä niitä, missä ja milloin huvittaa.
Julkaistu: 27.3.2017

"Hei, Gigi tässä. Halusin vain sanoa, että leggingsit ovat ihania. Heippa!" Huippumalli Gigi Hadid nähdään usein leggingseissä.

Tämä ei ole vitsi. Yhdysvalloissa United Airlinesin henkilökunta ei päästänyt kahta teini-ikäistä tyttöä lennolle, koska nämä matkustivat leggingseissä. Asiasta kertoi esimerkiksi Seventeen.

Kolme muutakin tyttöä oli lähellä saada lentokiellon, mutta heidät päästettiin koneeseen, kun he olivat pukeneet lentohenkilökunnan suosituksesta hameet leggingsien päälle.

United Airlinesin edustajan mukaan lentokiellon syy oli, että tytöt matkustivat lentoyhtiön työntekijöille ja heidän vierailleen tarkoitetuilla lipuilla, uutisoi Yle. Kyseisen lipun käyttö edellyttää sääntöjen mukaista pukeutumista. Säännöt kieltävät esimerkiksi ihoa myötäilevät topit ja housut, paljaan vatsan, minihameet ja sandaalit. Tiukat säännöt eivät koske tavallisilla lipuilla matkustavia.

Mitä ihmettä?

Ensinnäkin: Jokainen lentokoneella matkustanut tietää, miten puuduttavaa kireissä vaatteissa istuminen voi olla. Leggingsithän ovat yksi parhaista matkustusvaatteista! Ne joustavat ja lämmittävät mutteivät hiosta.

Näyttelijä-malli Lily-Rose Depp tepasteli Los Angelesin lentokentällä leggingseissä.

Toiseksi: Miksi kukaan saati mikään yritys saisi määritellä, miten ihmisen kuuluu pukeutua vapaa-ajalla? Eikö riitä, että ylipäätään pukeutuu ja juuri sillä tavalla, että itsellään on miellyttävä olla?

Leggingsit ovat kohtuuttomasti parjattu vaate. Milloin ne on kielletty, koska ne näyttävät liian paljastavilta ja häiritseviltä, milloin niitä on moitittu siitä, etteivät ne ole housut ollenkaan.

Ei, eivät leggingsit olekaan samanlaiset housut kuin farkut tai nahkahousut. Leggingsit ovat mukavat, yleensä joustavasta materiaalista tehdyt pöksyt, joissa on ihana kulkea pitkä koulupäivä, matkustaa lomalle tai vaikka treenata. Niiden ei kuulukaan toimia samalla tavalla ja näyttää päällä samalta kuin paksut housut.

Leggingsit ovat silti alaosa, aivan kuten farkut, hameet, sortsit ja urheilutrikoot. Ne suojaavat jalkoja ja takapuolta, ja ne näyttävät päällä juuri siltä, miltä ne nyt sattuvat näyttämään kantajansa yllä. Keneltä se on pois, jos joku tykkää sujauttaa jalkaan legginsit? Ei keneltäkään. Ja on ihan sama, jos ne eivät jonkun muun mielestä näytä kivoilta.

Legginseihin pätee sama kuin vaikka elokuviin ja sarjoihin: jos et tykkää siitä, sinun ei tarvitse väkisin katsoa sitä. Mutta älä nyt hyvä ystävä hauku toisen makua tai yritä sabotoida tiettyjä vaatteita tai niiden käyttäjiä. Sitä paitsi leggingsit ovat tänä vuonna supertrendikkäät, tietää Who What Wear -sivusto

Lue myös

Kommentoi »