Lea Michele: Louder

Lea Michele: Louder
Herkkä pop-esikoinen
Julkaistu: 26.3.2014

Louder on Lea Michelelle erityisen merkittävä levy. Se on paitsi 27-vuotiaan laulaja-näyttelijän ensimmäinen sooloalbumi, myös merkki siitä, että Lea on toipunut poikaystävä Cory Monteithin heinäkuisesta kuolemasta.

Romanttinen pop-debyytti uhkuu samaa elämäniloa ja taistelutahtoa kuin Glee-tähti itse. Parasta on Lean ääni, jossa herkkyys yhdistyy musikaalimaiseen voimaan. Mahtipontiset taustat istuvat hienosti vahvalle äänelle. You’re Minen kertosäkeessä jousisoittimia säestävät rytmikkäät rummut. Koskettavasta eroballadi Battlefieldistä tulee varmasti voimabiisi monelle sydänsuruista kärsivälle.

Vaikka jokainen kappale on yksinään kaunista kuultavaa, levyä vaivaa kokonaisuutena biisien samankaltaisuus. Tarttuva toisto toimii loistavasti esimerkiksi vahvassa Cannonball-sinkussa, mutta loppujen lopuksi sanojen ja melodioiden toistelu alkaa puuduttaa.

On luonnollista, että Lea haluaa tehdä pesäeroa Gleen hassutteluun. Esikoisalbumi olisi kuitenkin vielä mielenkiintoisempi, jos rakkausherkistelyn joukkoon olisi mahtunut nopeatempoinen bilebiisi.

Kommentoi »