Demi

Laulaja Tuuli: ”Suomessa ajatellaan liikaa, että ylpeys tarkoittaa ylimielisyyttä”

Laulaja Tuuli: ”Suomessa ajatellaan liikaa, että ylpeys tarkoittaa ylimielisyyttä”
Toukokuun Demin kansitähti Tuuli, 18, haluaa tuoda tubettajien asenteen musabisnekseen.
Julkaistu: 26.4.2017

Tuuli Oikarinen, 18, on tehnyt musiikkia jo viisi vuotta. Hän on myös ensimmäinen tunnettu suomalaislaulaja, joka on aloittanut tubettamisen. Listasimme Tuulin tärkeimmät oivallukset viihdeuran varrelta:

1. Ole ylpeä menestyksestäsi

”Suomessa ajatellaan liikaa, että ylpeys tarkoittaa ylimielisyyttä. Kun Nimet listalla -biisistä tuli kultalevy, ajattelin, että se on tulos työstäni. Miksi en saisi olla ylpeä saavutuksestani ja sanoa sitä ääneen?” Tuuli ihmettelee.

2. Jätä pilkkaajat omaan arvoonsa

Tuuli on saanut vuosien varrella rutkasti kritiikkiä. Se on auttanut oivaltamaan, ettei kaikkia voi miellyttää. Häntä ei kiinnosta lukea ikäviä kommentteja, mutta niiltä on vaikea välttyä kokonaan. Kadulla laulaja kuulee huutelua, ja kaupassa hyllyjen takaa lauleskellaan hänen biisejään pilkallisesti.

”Ei se harmita, sillä huutelu kertoo vain huutelijoista, ei minusta. Mietin kyllä, miten tylsä elämä pitää olla, että päättää piristää sitä irvailemalla toiselle kadulla. Sekin hämmentää, että huutelijat ovat ikäisiäni. Ajattelen, olenko aikuistunut tosi aikaisin, kun ikäiseni voivat olla niin lapsellisia.”

3. Luota omiin mielipiteisiisi

Tuulista tuli täysikäinen vuoden alussa. Se ei tuntunut dramaattiselta askeleelta aikuisuuteen, koska musiikin tekeminen vuosien ajan on opettanut vastuullisuutta.

”Osaan luottaa omiin päätöksiini ja olen siksi ennakkoluuloton. Haluan muodostaa itse mielipiteeni ihmisistä ja asioista. Vaikka minulle juoruttaisiin, että joku on ankea tyyppi, en välitä siitä, jos hän on minusta mukava. Ja vaikken tulisi jonkun kanssa toimeen, en tunne tarvetta tuomita häntä. Emme kaikki arvosta elämässä samoja juttuja, ja se on ok.”

4. Auta myös muita eteenpäin – kuten tubettajat

Harva 18-vuotias on ollut musiikkibisneksessä niin pitkään kuin Tuuli, joka on ehtinyt nähdä myös alan varjopuolet. Häntä harmittaa erityisesti joidenkin artistien itsekeskeisyys.

”He ajattelevat, että jos haippaa eli nostaa toista artistia, se on jotenkin pois itseltä. Kaikki miettivät aina, miten itse hyötyy.”

Tubettajien joukosta Tuuli on löytänyt toisenlaista meininkiä. Tubettajat kannustavat toisiaan ja intoilevat usein toistensa uusista videoista ja biiseistä.

”Onneksi musa-alalla on myös ihania poikkeuksia. Oli esimerkiksi supersiistiä, että Miklu (Mikael Gabriel) tuli mukaan Nimet listalla -biisilleni. Hän oli jo silloin suosittu, ja minun auttamiseni urallani eteenpäin oli kivasti tehty.”

Tuuli haluaa itsekin auttaa muita. Hän esimerkiksi antaa pyydettäessä neuvoja musiikkiurasta haaveileville kavereille ja kuuntelee heidän biisejään.

Katso Tuulin kanavan huippusuosittu video, jolla laulaja esittää Noah Cyrusin Make Me (Cry) -biisin:

Lue lisää Tuulista, kuten laulajan kesän bucket list, toukokuun Demistä!

Lue myös:

Kommentoi »