Demi

Laulaja Evelina: ”Kukaan tasapainoinen ihminen ei hauku muita netissä”

Laulaja Evelina: ”Kukaan tasapainoinen ihminen ei hauku muita netissä”
Demin kansitähti Evelina jättää ilkeät kommentit omaan arvoonsa ja rohkaisee muitakin hyväksymään itsensä.
Julkaistu: 28.2.2017

Vuoden 2015 lopussa Evelina nousi räppäri Mikael Gabrielin kanssa esittämällään Honey-hitillä suomalaisartistien eturiviin. Sittemmin laulaja on myynyt platinaa myös Sireenit- ja Ei filtterii -biiseillään. Esikoisalbumi 24K ilmestyi viime syksynä.

Viime joulukuussa Eveliina Tammenlaakso, taiteilijanimeltään Evelina, 21, julkaisi Instagram-tilillään bikinikuvan itsestään. Kuvatekstissä hän kysyi: ”Kommentoisitko samoja asioita, jos tässä olisi mies uimasortseissa?”

Laulajan seuraajat tietävät, että kuvateksti on Evelinan tapa ottaa kantaa, kun jokin ottaa päähän. Tällä kertaa hän oli kyllästynyt naisten vartaloiden arvosteluun somessa.

”Halusin herättää keskustelua siitä, miksi on hyväksytympää kritisoida julkisesti naisen kuin miehen kroppaa. Miesten kuviin tulee paljon vähemmän likaisia kommentteja”, hän sanoo.

”Ei ole mitään väliä, mitä muut minusta kelaavat”

Evelina pyrkii olemaan sosiaalisessa mediassa mahdollisimman todenmukainen. Hän ei muokkaa kuviaan ylenpalttisesti, nappaa välillä meikittömiä selfieitä ja kertoo avoimesti, miten jämähti kesken treenin katsomaan Netflixiä ja syömään jäätelöä.

”Kaikki eivät ymmärrä, että somessa jaetaan kuvia pelkästään elämän kohokohdista ja muokataan niitä kivoiksi. Ei minunkaan elämäni ole vain viiden tähden hotelleja ja kivoja keikkoja. Oikeasti keikkailu on odottelua, kotiin ajamista keskellä yötä ja huoltoasemasafkaa. Arkea yritän korostaa etenkin snäpeissäni.”

Syksyllä Evelina jakoi Instagramissa peiliselfien. Se sai seuraajat mylvimään, että laulaja on raskaana tai lihonut.

”Jos en jokaisessa kuvassa vedä vatsaa sisään, se ei tarkoita, että odottaisin jälkikasvua. Ihmisten on välillä vaikea ymmärtää, että minäkin elän, syön ja hengitän.”

Julkkiksena Evelina kuulee paljon ulkonäkönsä arvostelua. Hän jättää ilkeät viestit omaan arvoonsa.

”Kun olen löytänyt sen, kuka olen ja miltä haluan näyttää, ei ole mitään väliä, mitä muut minusta kelaavat. En usko, että kukaan tasapainoinen ihminen haukkuu muita netissä. Se kertoo jostain ihan muusta kuin siitä, että minussa olisi jotain vikaa.”

”Jos mieleni tekee kerroshampurilaista, syön sellaisen”

Ennen Evelina oli himotreenaaja.

”Olin ylikunnossa. Näytin ehkä hyvältä, mutta minulla ei ollut hyvä olo. Väsytti koko ajan, ja salitreenistä oli tullut pakkopullaa.”

Kun laulaja ymmärsi, ettei kuntosalilla ravaaminen tee häntä onnelliseksi, hän lopetti sen seinään. Sittemmin Evelina on opetellut kuuntelemaan kehoaan. Jos se huutaa lepoa, hän järjestää kalenterinsa uusiksi ja viettää päivän kotona sarjoja tuijottaen.

Salilla laulajaa ei vieläkään nähdä, vaan tähti treenaa tylsinä hetkinä hotellihuoneessa. Mitä tulee ruokavalioon, hän haluaa vältellä kaikenlaista ehdottomuutta.

”Kuuntelen kehoani ja syön sen mukaan, mitä se tarvitsee. Useimmiten syön aika terveellisesti mutten kiellä itseltäni mitään. Jos mieleni tekee kerroshampurilaista, syön sellaisen. En ole koskaan antanut kovin paljon arvoa vaa’an lukemalle. Tärkeintä on, että on hyvä olla. Itselleen on parasta olla armollinen.”

Lue Evelinan koko haastattelu maaliskuun Demistä, joka ilmestyy 1. maaliskuuta.

Lue lisää:

Kommentoi »