Demi

Lähetä fanikirje

Lähetä fanikirje
Faniposti ilahduttaa sekä lähettäjää että saajaa. Näillä vinkeillä saat yhteyden idoliisi.
Julkaistu: 15.5.2013

Miksi lähettäisin fanipostia?

Etenkin suuret tähdet saavat satoja ihailijakirjeitä päivässä, mutta ajatuksella tehty faniposti ilahduttaa aina. Kirjekuoreen voi sujauttaa omia piirroksia, karkkia tai jonkin muun pienen lahjan, jonka tietää olevan idolinsa mieleen. Monet julkkikset vastaavat fanipostiin mielellään, joten kiitoksena kirjeestäsi saatat saada esimerkiksi nimikirjoituksella varustetun kuvan tai henkilökohtaisen kirjeen. Hyvällä tuurilla saatat saada fanikuvan Johnny Deppiltä tai Justin Bieberiltä.

Miten löydän osoitteen?

Tiuhaan päivittyvä fanmail.biz-sivusto kokoaa etenkin ulkomaalaisten tähtien osoitteita, mutta joukosta löytyy myös esimerkiksi Peter Franzén. Kotimaisille muusikoille posti kannattaa lähettää levy-yhtiön osoitteeseen, näyttelijöille taas managerin tai ohjelmatoimiston kautta. Osoitteet löytyvät yleensä nettisivuilta.

Muista kirjoittaa kuoreen, kenelle kirje on osoitettu. Älä lähetä postia suoraan kotiosoitteeseen. Julkkiksillakin on oikeus yksityisyyteen.

Mitä lähettäisin?

Voit hyvin lähettää idolillesi pelkän kirjeen, jossa kerrot ihailevasi hänen työtään. Jotkut julkkikset ilahtuvat ajatuksella valituista lahjoista. Robert Pattinson muistelee lämmöllä ihailijaltaan saamaa runokirjaa. Näyttelijä Gerard Butler on puolestaan toivonut, että lahjojen sijaan raha laitettaisiin hyväntekeväisyyteen.

Ulkomaille lähetetty isot paketit joutuvat helposti tullin syyniin, joten turvallisinta on postittaa kevyt kirje. Älä lähetä ainakaan mitään arvokasta, sillä kirje saattaa hukkua matkalla. Ulkomaalaisille tähdille täytyy kirjoittaa englanniksi, joten jos olet epävarma kielitaidostasi, pyydä lähipiirin kielineroa auttamaan. Nimikirjoitusta tai kuvaa kannattaa pyytää kirjeessä erikseen. Laita mukaan kirjekuori, jossa on osoitteesi ja tarvittava määrä postimerkkejä. Oma osoite kannattaa kirjoittaa myös fanikirjeen kuoreen, jotta se löytää takaisin luoksesi, jos julkkiksen osoite ei olekaan oikea. Kiireen ja postitulvan takia tähdellä voi mennä kuukausia, ennen kuin hän ehtii lukea kirjeesi.

Miten muuten voi lähestyä julkkista?

Moni tähti pitää faneihinsa yhteyttä netissä. Fanisivujen, Facebookin ja Twitterin kautta idoliin voi saada nopeasti yhteyden. Esimerkiksi Lily Allen päivittää Twitter-tiliään ahkerasti ja kyselee seuraajiltaan mielipidettä. Nokkelat ja kohteliaat kysymykset kiinnostavat tähtiä enemmän kuin isoilla kirjaimilla ja sydämillä kyllästetyt rakkaudentunnustukset.

1 kommentti