Demi

Kysy kolikolta

Kysy kolikolta
Intuitio voi ratkaista ongelmasi.
Julkaistu: 28.3.2013
Kuudes aisti, korkeampi johdatus, vaisto… Ei, se olikin alitajuntasi, joka kertoi oikean ratkaisun ongelmaan ennen kuin ehdit kissaa sanoa. Intuitio on ongelmanratkaisun ja itsetuntemuksen keino, jonka voimat on nyt alettu tunnustaa psykologiassa. Se on selkeää oivaltamista ilman päättelyä, voimakas tuntemus esimerkiksi siitä, että tuossa ihmisessä on jotain epäilyttävää tai että tuo homma on juuri minua varten.
Intuitio syntyy, kun aivomme lukevat alitajuisia signaaleja, oppivat niiden seuraukset ja muodostavat niistä nopeasti kokonaiskuvan. Esimerkiksi pokerinpelaajan pärjääminen voi perustua siihen, että hän on oppinut tulkitsemaan alitajuisia vihjeitä vastapelureidensa ilmeistä ja eleistä.
Jokaisella on omanlaisensa kokemus intuitiosta. Se voi ilmetä voimakkaana tuntemuksena, välähdyksenä tai ohjauksena. Intuitio vahvistuu, kun sitä käyttää. Sitä voi myös harjoitella.
  1. Muistele vanhoja, yllättäviä oivalluksiasi ja huomaa, miten intuitiivinen jo olet.
  2. Koeta arvata mitä seuraavaksi tapahtuu. Mitä kaverisi sanoo seuraavaksi, kuka soittaa? Harjoitus herkistää aisteja.
  3. Jos et osaa päättää kahden vaihtoehdon välillä, rauhoitu hetkeksi ja heitä kolikkoa. Kun kolikko kertoo tuloksen, keskity tuntemuksiisi. Harmittaako? Silloin intuitiosi kertoo, että vaihtoehto on väärä.
  4. Ajattele ongelmaasi lyhyesti ennen nukkumaanmenoa. Kuulostele aamulla, tuleeko mieleesi joku ajatus, mielikuva tai tunne, joka liittyy ajattelemaasi kysymykseen. Toista harjoitus useana päivänä, sillä intuitiota ei voi pakottaa esiin.
  5. Intuitiota on myös huomata, että jokin haluamasi asia ei suju, vaikka kuinka yrittäisit. Anna itsellesi lupa tehdä virheitä, sillä intuitio ei toimi aina.
Lähde: Tony Dunderfelt: Intuitio - sisäinen viisaus
Kommentoi »