Demi

Kuppikakun kuorrutus



Kuppikakun kuorrutus

Demi neuvoo: Näillä ohjeilla onnistut kuorruttamaan täydellisen kauniin muffinin.
Teksti Ida Valpas, Janni Vanhanen
Kuvat Kirsi Tuura

Kuorruttamisen alkeet

➤ Kuppikakun ja esimerkiksi täytekakun pursotuksessa paras apuväline on pursotuskärki eli tylla. Tyllia on erimallisia ja -kokoisia. Tähdenmallinen tylla on hyvä peruskärki.

➤ Tarvitset myös pursotuspussin, joita myydään kertakäyttöisinä ja pestävinä. Tavallinen pakastepussikin käy, mutta siitä tylla putoaa helposti.

➤ Tavallisesta ruokakaupasta saa kolmella eurolla setin, jossa on erilaisia tyllia ja rulla kertakäyttöisiä pursotuspusseja.

➤ Leikkaa pursotuspussin kärkeen pieni reikä. Laita tylla kärki edellä leikkaamaasi reikään pursotuspussin sisälle. Suurenna reikää tarvittaessa. Täytä pursotuspussi ja kierrä pussin suu tiukalle kierteelle, ettei kuorrute karkaa.

➤ Harjoittele pursotusta leivinpaperille. Kuorrute on helppo kaapia siitä takaisin pussiin, kun aloitat koristelun.

➤ Pursota kuppikakun kuorrutus aina kohtisuoraan ylhäältä alaspäin lähellä sen pintaa.

➤ Korkea kuorrutus syntyy, kun pursotat aluksi keskelle kuppikakkua pienen keon. Aloita sitten pursottaminen kuppikakun ulkoreunasta ja etene kohti keskustaa. Tee aina edellisen kerroksen päälle hieman pienempi ympyrä.

Lue myös herkullisten ja helppojen kuppikakkujen ja kuorrutteiden ohjeet.

Julkaistu: 18.1.2014