Demi

Kuppikakun kuorrutus


Demi neuvoo: Näillä ohjeilla onnistut kuorruttamaan täydellisen kauniin muffinin.
Kuvat Kirsi Tuura

Kuorruttamisen alkeet

➤ Kuppikakun ja esimerkiksi täytekakun pursotuksessa paras apuväline on pursotuskärki eli tylla. Tyllia on erimallisia ja -kokoisia. Tähdenmallinen tylla on hyvä peruskärki.

➤ Tarvitset myös pursotuspussin, joita myydään kertakäyttöisinä ja pestävinä. Tavallinen pakastepussikin käy, mutta siitä tylla putoaa helposti.

➤ Tavallisesta ruokakaupasta saa kolmella eurolla setin, jossa on erilaisia tyllia ja rulla kertakäyttöisiä pursotuspusseja.

➤ Leikkaa pursotuspussin kärkeen pieni reikä. Laita tylla kärki edellä leikkaamaasi reikään pursotuspussin sisälle. Suurenna reikää tarvittaessa. Täytä pursotuspussi ja kierrä pussin suu tiukalle kierteelle, ettei kuorrute karkaa.

➤ Harjoittele pursotusta leivinpaperille. Kuorrute on helppo kaapia siitä takaisin pussiin, kun aloitat koristelun.

➤ Pursota kuppikakun kuorrutus aina kohtisuoraan ylhäältä alaspäin lähellä sen pintaa.

➤ Korkea kuorrutus syntyy, kun pursotat aluksi keskelle kuppikakkua pienen keon. Aloita sitten pursottaminen kuppikakun ulkoreunasta ja etene kohti keskustaa. Tee aina edellisen kerroksen päälle hieman pienempi ympyrä.

Julkaistu: 18.1.2014