Demi

Kuorsaus kuriin kotikonstein

Kuorsaus kuriin kotikonstein
Kuorsaus johtuu usein allergiasta tai kuivista limakalvoista. Sitä ei tarvitse hävetä. Lue niksit, joilla voit hillitä kuorsausta.
Julkaistu: 11.3.2016

Nenän tukkoisuus usein syynä

Kuorsausääni syntyy, kun hengitysilma pyörii ahtaissa koloissa nenänielussa. Ahtaus voi johtua nenän tai nielun rakenteesta tai nenän tukkoisuudesta esimerkiksi allergian tai kuivumisen takia. Jos ahtaus johtuu isoista kita- tai nielurisoista, niiden poisto voi lopettaa kuorsauksen.

Jos sinulla on säännöllinen allergialääkitys, tarkista, että olet käyttänyt sitä ohjeen mukaan. Tutki myös, onko huoneessasi jotain allergiaa pahentavaa, kuten pölyä kerääviä esineitä.

Kotikonstit avuksi

Kokeile seuraavia konsteja: Osta apteekista nenäkannu ja huuhdo sillä nenäontelon limakalvot päivittäin. Se kosteuttaa limakalvoja ja helpottaa nuhaa. Jos huoneessasi on lämpöpatteri, jonka voi osin peittää, laita yöksi kostea pyyhe patterin päälle. Näin kosteutat huoneilmaa. Muista, että ylipaino, alkoholi ja tupakointi lisäävät kuorsaamista.

Jos vinkit eivät auta, käy lääkärissä. Voi olla, että allergiasi vaatii erilaista hoitoa tai lääkitystä.

Muista, että kavereille voit hyvin mennä yöksi, vaikka kuorsaat. Moni nukkuu niin sikeästi, ettei herää koviin ääniin. Toki voit kertoa kuorsaavasi ja ostaa kaverille korvatulpat.

Asiantuntija: Väestöliiton nuorisolääkäri ja seksuaalineuvoja Miila Halonen

Lue lisää

Onko sinulla terveyspulmia? Lähetä kysymyksesi Demin asiantuntijalle!

Kommentoi »