Demi

Kuntoilijan ruokavalio

Kuntoilijan ruokavalio
Demi neuvoo: Miten syödä, kun haluaa kohottaa kuntoa? Nämä ravintoaineet auttavat sinua jaksamaan, jolloin motivaatio säilyy.
Julkaistu: 18.9.2013

- Treenatessa kasvava lihaskudos tarvitsee proteiineja. Kuntoilijan ruokavalioon kuuluu aina hyvälaatuisia proteiineja, kuten lihaa, kalaa, soijaa, maitoproteiinia (rahka, raejuusto) ja kananmunaa.

- Hitaasti sulavia hiilihydraatteja taas tarvitaan, jotta verensokeri ei laske liikaa lenkin aikana tai sen jälkeen. Ruisleivästä saat paitsi kuituja, myös useita vitamiineja ja hivenaineita. Tuoreista hedelmistä ja marjoista saat vitamiineja ja terveellisiä kasvikuituja.

- Tärkeitä ja terveellisiä rasvoja löydät muun muassa pähkinöistä, avokadosta ja kylmäpuristetusta rypsiöljystä.

- Treenijuomaksi riittää vesi.

- Kuntoilijan pitäisi muistaa syödä säännöllisesti, mielellään viidesti päivässä. Silloin nälkä ja väsymys eivät yllätä kesken lenkin ja kroppa saa varmasti tarvitsemansa rakennusaineet.

- Aloittelevan kuntoilijan ei tarvitse lisätä mittavasti energian saantia, kunhan ruokavalio on muuten kunnossa. Jos paino näyttää putoavan liikaa liikunnan lisääntyessä, ruokavalioon voi lisätä vaikkapa välipalan, jossa on rasvaista jogurttia, hedelmiä ja kourallinen pähkinöitä. Sillä saa paikattua energiavajeen terveellisesti.

Kommentoi »