Demi

Kuinka ystävyys katkaistaan?

Kuinka ystävyys katkaistaan?
Joskus ystävyys muuttuu niin raskaaksi taakaksi, että se täytyy katkaista. Kerromme, tarvitseeko ilkeän ystävän käytöstä sietää.
Julkaistu: 21.5.2015

Entiset Disney-tähdet Miley Cyrus ja Demi Lovato poseerasivat näin iloisesti vuonna 2009. Ystävyys katkesi, kun molemmat lähtivät luomaan omia uriaan. "Minulla ei ole enää mitään yhteistä hänen kanssaan", Demi selitti The TJ Show -radio-ohjelmassa.

Kaverussuhdetta ei voi yleensä katkaista tai kaveria erottaa porukasta loukkaamatta. Mieti ensin, voisitko vaikuttaa ystäväsi käytökseen ja parantaa tilannetta.

Kaverille kannattaa kertoa, millaisia tunteita hänen käytöksensä herättää. Esimerkiksi ilkeilyyn ja riidan haastamiseen voi puuttua ihan suoraan. Ota ikävä käytös puheeksi aina saman tien vaikkapa sanomalla näin: ”Nyt sinä haastat riitaa, voisitko lopettaa?” ”Tuo oli ilkeästi sanottu, minun ei tarvitse sietää tällaista.”

Ei-toivotun käytöksen hiljainen sietäminen saa kaverin jatkamaan. Siihen puuttuminen taas voi saada tyypin muuttamaan käytöstään. Jos kommentit eivät tuota tulosta, sano, ettet halua viettää aikaa ihmisen kanssa, jonka seura tuottaa vain pahaa oloa.

Asiantuntija: psykologi ja psykoterapeutti Riitta Ylikomi

Lue lisää

Kommentoi »