Demi

Kuinka monta kaimaa sinulla on?

Kuinka monta kaimaa sinulla on?
Puheenaihe: Oletko saanut muotinimen, vai erottuuko nimesi joukosta? Kokeile hauskoja sovelluksia tai osallistu vilkkaaseen nimikeskusteluun.
Julkaistu: 24.3.2014

Kun Jay-Z ja Beyoncé antoivat lapselleen nimeksi Blue Ivy, nimestä tuli nopeasti suosittu Yhdysvalloissa.

Jos nimet kiinnostavat, netistä löytyy kiinnostavaa tietoa ja hauskoja sovelluksia.

1. Kartoita kaimojesi määrä

Onko nimesi ainutlaatuinen? Väestörekisterikeskuksen Nimipalvelussa saat selville, kuinka monella suomalaisella on sama nimi kuin sinulla.

2. Hanki uusi suomalaisnimi

Mikä olisikaan kansallisromanttinen nimesi? Visitfinland.com-sivustolla saat itsellesi uuden suomalaisen nimen. Nimet tulevat esimerkiksi luonnosta ja kansanperinteestä, kuten Kalevalasta. Tee, kuten moni muu, ja jaa tuloksesi Facebookissa tai Twitterissä.

3. Selvitä nimesi muodikkuus

Milloin nimesi tulee muotiin? Helsingin Sanomien Nimikone kertoo, milloin nimesi on ollut ja tulee olemaan muodissa. Nimet nousevat yleensä suosion noin sadan vuoden välein. Esimerkiksi nimi Aino on ollut suosittu 1900-luvun alussa ja nyt 2000-luvun alkupuolella.

4. Ruodi ajankohtaisia nimiä

Huomasitko erikoisen nimen sanomalehden Syntyneitä-palstalla, haluatko jakaa mielipiteesi kuninkaallisen vauvan nimestä vai oletko muuten vain kiinnostunut nimistä? Niistä voit jutella Demi.fin suositussa Nimiaddiktit-keskusteluketjussa.

5. Kurkkaa nimimuotiin

Mitkä olivat Suomen suosituimmat nimet viime vuonna? Tilastokeskuksen sivuilta voit lukea myös, mitkä ovat muodikkaimpia nimiä vaikka Ruotsissa tai Englannissa.

Tiukkaa vääntöä nimistä:

  • Suomessa nimen antamista säätelee nimilaki. Esimerkiksi Yhdysvalloissa nimen voi napata vapaammin kuin meillä. Muun muassa Cheese, Yoga ja Google ovat yhdysvaltalaisia lasten nimiä.
  • Ulkomaalaista nimeä ei saa Suomessa antaa kuin hyvin perustein. Tytölle ei voi antaa pojan nimeä tai päinvastoin. Etunimi ei myöskään voi olla sama kuin sisaruksella tai puolisisaruksella.
  • Oman nimipäivän voi saada Suomessa, kun 500 lasta on saanut saman etunimen. Vuonna 2013 kalenteriin lisättiin monta uutta nimeä, joiden nimipäivät tulevat voimaan vuonna 2015..

Millaiset nimet nousevat suosioon Suomessa tai maailmalla? Mitkä tv-sarjat ovat aiheuttaneet nimitrendejä? Keskustele aiheesta Demissä!

Kommentoi »