Demi

Kuinka meikkaan finnit piiloon?

Kuinka meikkaan finnit piiloon?
Oikea meikki näyttää luonnolliselta ja piilottaa ihon aknen ja näpyt. Katso video ja lue helpot ohjeet.
Kuvat
Julkaistu: 20.11.2015

1. Pese kädet hyvin saippualla.

2. Levitä kasvoille kosteusvoide ja meikkivoide tai bb-voide, myös finneille. Älä käytä mineraaliöljyjä ja vahoja sisältäviä meikkejä, sillä ne tukkivat ihon. Tunnistat haitalliset aineet tuotteen kyljessä olevasta INCI-listalta muun muassa sanoista Ozokerite, Paraffinum Liquidum, Polybutene sekä Wax. Meikkivoide ja puuteri suojaavat ihoa. Hygieenisintä on levittää meikkivoide puhtain sormin. Jos et käytä meikkivoidetta, levitä koko iholle silti kosteusvoidetta. Anna voiteen imeytyä.

3. Kun ihon pinta on kuivan tuntuinen, levitä peiteväri näppyjen päälle. Ota ihosi sävyistä kiinteää tai nestemäistä peiteväriä sormenpäähän. Taputa väriä kevyesti näpylle, kunnes se peittyy. Painele, älä vedä tuotetta iholla. Koska peitevärissä on paljon pigmenttiä, sitä ei tarvita paljon. Tasoita rajat sormella.

4. Taputtele kasvoille puuteria kevyin painalluksin puuterivipalla tai levitä sitä isolla sudilla ohut kerros.

Pese kaikki meikkivälineesi vähintään kerran viikossa sampoolla tai käsitiskiaineella. Lilkaiset sudit ja meikkisienet ovat bakteeripesiä. 

Vloggaaja Melanie Murphy käyttää peitevoidetta ennen meikkivoidetta. Yhtä ainoaa oikeaa tapaa siihen, missä järjestyksessä meikki levitetään, ei siis ole:

Asiantuntijat: Riia Koivisto/ FAB makeup-hair ja erikoissairaanhoitaja Maria Aitasalo Helsingin Ihopisteestä

Etkö saanut vastausta kysymykseesi? Lue kaikki aknesta Demi.fin huikeasta tietopaketista!

Kommentoi »