Demi

Kolme tapaa, joilla Taylor Swift muuttaa maailmaa

Kolme tapaa, joilla Taylor Swift muuttaa maailmaa
Vihaajatkaan eivät pysäytä Demin elokuun kansitähti Taylor Swiftiä. Näin hän käyttää vaikutusvaltaansa tehdäkseen muutoksia.
Julkaistu: 26.7.2016

Taylor on talouslehti Forbesin mukaan tämän vuoden eniten tienaavin laulaja.

 

1. Musiikkimaailma reilummaksi

Viime kesänä Taylor lähetti avoimen kirjeen Apple-yhtiölle, jonka suunnitelmissa oli julkaista uusi, Spotifyn kaltainen musiikin toisto-ohjelma, Apple Music. Lataaja saisi käyttää ohjelmaa ilmaiseksi ensimmäiset kolme kuukautta. Apple ei aikonut maksaa tuolta ajalta musiikin tekijöille korvauksia.

”Me emme pyydä teiltä ilmaisia iPhoneja. Älkää te pyytäkö meitä antamaan musiikkiamme kuunneltavaksi ilmaiseksi”, Taylor kirjoitti kirjeessään.

Taylorin iloksi Applen johto kuunteli häntä ja muutti mieltään. Muusikot saavat rahaa kuuntelujen perusteella, vaikka kuuntelijat eivät siitä joutuisikaan maksamaan.

2. Loppu nuorten naisten vähättelylle

Räppäri Kanye West on väittänyt Famous-biisiissään, että juuri hän teki Taylorista kuuluisan. Kanyen väite perustuu siihen, että hän aiheutti kohun vuonna 2009 hyppäämällä lavalle ja keskeyttämällä Taylorin kiitospuheen MTV Video Music Awardseissa.

Taylor ei halunnut kuunnella oman työpanoksensa vähättelyä, ja vastasi siihen napakasti viime helmikuussa voitettuaan ensimmäisenä naisena toisen kerran Grammyn vuoden parhaasta albumista.

”Nuoret naiset, jotkut yrittävät vähätellä menestystänne tai ottaa saavutuksenne omiin nimiinsä. Mutta jos keskityt työhösi etkä anna heidän vaikuttaa sinuun, saavutat päämääräsi”, Taylor julisti kiitospuheessaan.

3. Tilaa tunteille ja rakkaudelle

Taylor on joutunut usein silmätikuksi, koska hän on kirjoittanut biisejä rakkauselämästään. Taylorin on vitsailtu deittailevan vain, jotta hän saisi materiaalia biiseihinsä. Mieslaulajia ei halveksita vaihtuvista kumppaneista ja tunteiden vuodattamisesta biisehin. Se ärsyttää Tayloria, eikä ihme. Taylor on kuitenkin pysynyt vahvana ja jatkanut deittailua ja juuri omanlaistensa biisien kirjoittamista välittämättä muiden mielipiteistä. Esimerkillään Taylor raivaa tilaa muillekin naislaulajille rakastaa, miten haluaa, ja kirjoittaa biisejä itselleen tärkeistä aiheista.

Elokuun Demi kaupoissa 27.7.

Kommentoi »