Demi

Kolme tahnaa leivälle

Kolme tahnaa leivälle

Resepti: Nopea välipala syntyy, kun valmistat maukkaan tahnan leivän päälle rucolasta, avokadosta tai savulohesta.
Teksti Ida Valpas
Kuvat Joonas Vuorinen
Mainos

Vihreä avokadohummus

1 avokado

1 tlk (380 g) kikherneitä

0,5 tl valkosipulijauhetta

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria

kirsikkatomaatteja

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla. Valuta kikherneet. Mittaa kaikki­ ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Puolita kirsikkatomaatit ja ripottele  tahnan päälle.

Savulohitahna

150 g savulohta

2 rkl sitruunamehua

0,5 dl ranskankermaa

0,5 dl ruohosipulituorejuustoa

mustapippuria

suolaa

tuoretta tilliä

Poista kalasta ruodot. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi. Ripottele koristeeksi tilliä.

Rucolapesto

1 ruukku rucolaa

1 dl parmesaania

0,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl pinjansiemeniä

1 valkosipulinkynsi

Silppua rucolanlehdet ja raasta parmesaani. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla ilman öljyä. Hienonna valkosipuli. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta ne sauva- tai tehosekoittimella tahnaksi.

Julkaistu: 29.8.2013