Demi

”Kello tikitti, eikä häntä näkynyt” – 10 syytä, miksi vanhojenpäivä ei unohdu

”Kello tikitti, eikä häntä näkynyt” – 10 syytä, miksi vanhojenpäivä ei unohdu
Demin lukijat todistavat, että kommellukset eivät pilaa vanhojentansseja. Yhdellä repesi helma, toisen kampaus oli katastrofi.
Julkaistu: 10.2.2017

Vanhojentansseissa voi pukeutua vaikka kuten Daisy (Carey Mulligan) Great Gatsby -elokuvassa. 

1. Onneksi parillani oli nopeat refleksit

Oli ihana tulla aamulla kouluun ja nähdä kaikki kaverit prinsessamekot päällä ja kauniimpana kuin koskaan. Päivä meni tosi hyvin lukuun ottamatta sitä, kun meinasin kesken tanssin kaatua selälleni maahan. Onneksi parillani oli nopeat refleksit ja hän sai vedettyä minut ajoissa ylös!

Tyynyliina

2. Nilkkani turposivat jättisuuriksi

Erittäin stressin- ja kivuntäyteinen päivä. Omistin kapeahkon mekon, jonka vannehame hakkasi nilkkoja jokaisella askeleella. Seuraavana aamuna nilkat olivat turvonneet jättisuuriksi ja käveleminen oli tuskaa useamman päivän.

katjis

3. Jouduimme siirtymään parini kanssa sivuun

Mekkoni oli aikalailla prinsessamekko ja helmassa oli "kankaannostoja". Yksi nosto petti ja kaikki se kangas valahti lattialle niin, etten kyennyt enää tanssimaan, vaan jouduimme tanssiparin kanssa siirtymään sivuun. Eihän tätä ollut todistamassa kuin muutama sata henkilöä...

suippohattu

4. Kaikki stressasivat

Meillä vanhojen omasta tanssista oli jäänyt biisin loppuosa pois, ja sitä ei saanut enää lisättyä sinne viimetipassa. Ideana oli, että biisin lopussa vedettäisiin Robinin Boom kah –biisin käsiliikettä. Yksi, joka oli järjestämässä meidän vanhojen omaa tanssia, sai kauhean hermoromahduksen ja kaikki stressasivat sitä. Kuitenkin meni hyvin ja laulettiin biisi loppujen lopuksi itse.

pauke96

5. Ensimmäinen kerta, kun pitelimme toisiamme kädestä

Tajusin vasta nyt vuosi jälkeenpäin, että alkumarssissa pitelin koko ajan nykyistä poikaystävääni kädestä. Tutustuimme kunnolla vasta myöhemmin, mutta se oli siis virallisesti se ensimmäinen kerta, kun pitelimme toisiamme kädestä!

panzerfaust

6. Mekko jos toinenkin repesi

Mekkoni jäi jatkuvasti kengän alle ja opettaja joutui tulemaan kesken esityksen korjailemaan sitä hakaneuloilla. Monella muulla oli sama juttu, kun mekkoja repesi esityksen aikana. Yhdeltä kurssin tytöistä irtosi mekosta vanne. Se oli pieni katastrofi, mutta silti oli hauskaa.

jseok

7. Kello tikitti, eikä häntä näkynyt

Tanssiparini oli ex-poikaystäväni, ja olimme eronneet ihan pari viikkoa ennen vanhoja. Välimme olivat hieman kireät. Vanhojentanssiaamuna kaikki muut olivat tulleet jo paikalle, mutta minun pariani ei näkynyt missään. Kello tikitti, eikä häntä näkynyt. Sitten hän laittoi viestiä, että hän ei haluakaan tulla ja on ehkä kipeä. Meinasin alkaa itkemään. Lopulta selvisi, että hän olikin tulossa ja oli keksinyt hauskan pilan. Hän oli tahallaan myöhässä ja pelleili kustannuksellani. Olin niiiiiin vihainen hänelle.

Rahkapää

8. Kävelin ovesta sivuttain

Alushameeni laitettiin jättimäisillä hakaneuloilla kiinni rintsikoihin, koska se ei pysynyt päällä muuten. Enkä mahtunut kävelemään oman huoneen ovesta muuten kuin sivuttain. Meinasin pyörtyä ekoissa tansseissa (ne olivat siis kaksipäiväset), koska jännitin niin paljon enkä muistanut syödä. No, äiti syötti sitten seuraavana päivänä kahta enemmän. Mutta oli kivaa!

Lällätin

9. Todellisuus ei ollutkaan ihan niin huippua kuin mielikuvat

Omalla kohdallani odotukset olivat tosi korkealla valmiiksi, ja kun se päivä lopulta tuli, niin itse kokemus olikin aika pettymys. Toki oli kiva olla yhdessä porukalla ja laittautua, mutta kun todellisuus ei ollutkaan ihan niin huippua kuin mielikuvat, niin päällimmäisenä mieleen jäi pieni pettymys.

popsicle

10. Päätin keskittyä nauttimaan pitkään odotetusta päivästä

Mekko oli viime tingassa hankittu ja aivan kamala (näytin paljastelevalta Muumien möröltä kaula-aukoltaan liian avonaisessa violetissa kaavussani), samoin kampaus lyhyellä varoitusajalla varatun kampaajan käsialaa eikä yhtään omannäköiseni. Päätin kuitenkin unohtaa nuo ja keskittyä hyviin asioihin (meikki esimerkiksi oli onnistunut) sekä nauttimaan pitkään odotetusta päivästä. Oli kyllä aikamoinen päivä, ja olo oli sen kaiken jälkeen väsynyt, mutta ennen kaikkea onnellinen. Yhä parhaita muistojani lukiosta!

kootti666

Lue lisää:

Kommentoi »