Demi

Katy B kannattaa tasa-arvoa

Katy B kannattaa tasa-arvoa
Demi haastatteli: Katy B eli Kathleen Anne Brien on 25-vuotias brittilaulaja, joka uskaltaa sanoa mielipiteensä suoraan esimerkiksi homojen oikeuksista.
Julkaistu: 22.5.2014

Musiikin ei tarvitse olla trendikästä

Katy B tuli tunnetuksi ensimmäisen On A Mission -levynsä dubstep-henkisestä klubimusiikista, johon moni suhtautuu nyt väheksyvästi. Laulaja kertoo, ettei musiikin trendikkyys vaikuta häneen mitenkään.

– En ajattele, mikä musiikkilaji on milloinkin muodissa. Joku voisi sanoa, että dubstep on jo menettänyt hohtonsa, mutta teen musiikkia, josta pidän. Elektroninen musiikki kehittyy koko ajan, mutta se ei huoleta minua.

Toinen albumi Little Red ilmestyi alkuvuodesta, ja herkkä sinkku Crying for No Reason kohosi brittiläisen musiikkilistan kärkisijoille. Suurin osa Katyn kappaleista on rytmikkäitä tanssibiisijä.

– Musiikillani haluan viestittää, että elämä on seikkailua ja iloa. Erityisen tärkeää on löytää asioita, joista tulee onnelliseksi ja pitää hauskaa.

Samat oikeudet homoille ja heteroille

Suomessa puhuttanut tasa-arvoinen avioliittolaki on Katyn mielestä tärkeä, sillä hänellä on paljon homoystäviä. Katyn ensimmäiset bilekokemuksetkin ovat homoklubeilta.

– Puolustan homojen oikeuksia melko intohimoisesti. Mielestäni tasa-arvoinen avioliittolaki on osa tulevaisuutta. Lapsen kasvattaminen onnistuu aina parilta, joka antaa paljon rakkautta lapselle. Vanhempien sukupuolella ei ole väliä.

Toinen Katyn intohimoista on hyväntekeväisyys. Hän oli mukana Sport Relief 2014 -urheilutapahtumassa, jossa kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen. Katy osallistui tempaukseen esiintymällä televisiolähetyksessä.

Harhailu sallittu

Katy kertoo musiikin olevan hänellä verissä, sillä hän peri rakkauden siihen vanhemmiltaan. Katyn isä oli nuoruudessaan pop-bändin jäsen ja hän opetti Katyn soittamaan kitaraa.

– Olen melko vapaa sielu. Ikävöin sitä, että voin vain kävellä tietä pitkin, minne tahdon. Rakastan kuitenkin työtäni ja se tekee minut onnelliseksi.

– Kiitos suomalaisille faneille antamastanne tuesta! Toivon, että pääsen pian Suomeen esiintymään, Katy B sanoo.

Kuka on Katy B?

  • Syntyi vuonna 1989. Tunnettu brittiläisenä laulaja-lauluntekijänä.
  • Pääsi 14-vuotiaana arvostettuun brittiläiseen taidekouluun opiskelemaan musiikkia. Myös muun muassa Amy Winehouse kävi kyseistä koulua.
  • Tuli tunnetuksi vuonna 2010 julkaistusta ensimmäisestä sinkusta Katy On a Mission.
  • Toinen albumi Little Red julkaistiin helmikuussa.

Lue lisää Katy B:sta kesäkuun Demistä, joka ilmestyy 22.5!

Kommentoi »