Demi

Karkkisushi kruunaa herkkupäivän

Karkkisushi kruunaa herkkupäivän
Resepti: Askartele söpöjä karkkisusheja vaikka bileisiin tai karkkipäivän kaunistukseksi. Näiden herkkujen teossa et voi epäonnistua!
Julkaistu: 13.3.2014

Näin onnistut

Varaa erilaisia karkkeja

Parhaat karkit löytyvät karkkikaupoista ja leffavuokraamojen karkkilaatikoista. Osta myös isoja, grillaukseen tarkoitettuja vaahtokarkkeja, jotka ovat hyviä pohjia susheille.

Yhdistele luovasti

Mieti, millaiset maut sopivat parhaiten yhteen. Makea vaahtokarkki ja kirpeä laku ovat klassikkoyhdistelmä. Rohkea kokeilee salmiakkikalan ja mansikkanauhan sekoitusta.

Leikkaa varoen

Sakset ovat paras apuväline askartelussa. Karkkinauhaa voi ohentaa varoen sileäteräisellä veitsellä. Esimerkiksi vaahtokarkki pysyy tarjottimella pystyssä, jos leikkaat sen alapintaa tasaiseksi. Leikkaa liian pitkät karkit lyhyemmiksi.

Sido kunnolla

Ohuet karkkinauhat viimeistelevät karkkisushin. Tee nauhasta löysä lenkki ja sido se jo valmiiksi ennen kuin pujotat sen sushin ympärille. Kiristä ja tee kaksi solmua. Leikkaa ylimääräinen nauha pois tai pujota se sushin alle.

Ole kärsivällinen

Karkkisushin tekeminen on hauskaa, mutta kokoaminen vaatii välillä pitkää pinnaa. Hanki ylimääräisiä napostelukarkkeja ja ota rennosti – vaikka karkkisushi näyttäisi hassulta, sen maku on silti mahtava!

Kokeile näitä

  • Erilaisia karkkikaloja (esim. Malaco ja Karkkimies).
  • Täytelakuja sekä punaista ja mustaa lakunauhaa (esim. Malacon Snöre).
  • Erilaisia värikkäitä karkkeja, kuten pätkittyjä metrilakuja ja pyöreitä nonparellikarkkeja.
  • Erikokoisia vaahtokarkkeja ja kirpeää karkkinauhaa (esim. Fascini tai King Regal).
Kommentoi »