Demi

Karkin syöminen kannattaa - lue syyt

Karkin syöminen kannattaa - lue syyt
Demi tykkää: Karkkipäivää kannattaa viettää jatkossakin, sillä karkin syömisellä on monia hyviä vaikutuksia.
Julkaistu: 22.3.2014

1. Olet mukavampi

Makeasta tykkäämisen ja ystävällisyyden, yhteistyökyvyn ja empaattisuuden välillä on yhteys. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa opiskeiljoille annettiin joko suklaata tai makeuttamaton voileipäkeksi. Suklaata saaneet olivat innokkaampia auttamaan professoria kuin keksin syöneet.

2. Olet päättäväisempi

Kun haukkaat jotain makeaa, pystyt paremmin keskittymään vaikeaan tehtävään ja jaksat tehdä sitä pidempään. Muutama karkki vaikkapa ennen koetta voi siis auttaa uurastamaan läpi tehtävien.

3. Elät pidempään

Säännöllisesti karkkia syövät ihmiset elävät pidempään kuin ne, jotka eivät syö karkkia. Harvardin yliopiston tekemässä pitkässä tutkimuksessa kohtuudella eli 1-3 kertaa kuussa karkkia syövät elivät pisimpään, mutta myös päivittäinen karkkien napostelu pidensi elinikää karkkia vältteleviin verrattuna. Karkkipäivästä kannattaa siis pitää kiinni!

4. Olet terveempi

Karkkia ja suklaata syövillä ihmisillä on pienempi riski saada sydänongelmia ja he ovat vähemmän taipuvaisia ylipainoon. Erityisesti suklaa on hyväksi sydämelle. Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka söivät sitä viidesti tai useammin viikossa, saivat 60 prosenttia epätodennäköisemmin sydänsairauden kuin muut.

5. Olet onnellisempi

Tumma suklaa kiihdyttää endorfiinien tuotantoa, ja se puolestaan lisää mielihyvää. Tummassa suklaassa lisää myös serotoniinia, joka parantaa mielialaa.

+ Muista syödä purkkaa herkuttelun jälkeen, sillä myös purukumin jauhaminen vähentää stressiä ja lisää mielihyvää.

Lähteet: Journal of Personality and Social Psychology, Psychology Today  

Alkoiko karkkihammasta kolottaa? Kokeile vaikkapa karkkisushia tai kinuskipopcorneja!

Kommentoi »