Demi

Justin Bieber Suomessa

Justin Bieber Suomessa
Beliebereitä hemmoteltiin viime perjantaina 26.4, kun Justin Bieber käväisi konsertoimassa Helsingissä. Keikkaa ja Justinia voit vielä fiilistellä viime keväisen Demin haastattelun avulla.
Julkaistu: 22.4.2013

Tätä en osannut odottaa. Kello on tuskin kymmenen aamulla, ja Oslon kävelykatu on kaaoksessa. Tyttöjä juoksee kiljuen edestakaisin. Moni on pukeutunut huppariin, jossa lukee: ”I love Justin Bieber.” Justin on saapunut Norjaan promoamaan uutta Believe-albumiaan. Hän on myös lupaillut yllätyskeikkaa, ja päivän aikana odotuksia lietsoo miehen twiittaus: ”OSLO… Lehdistö tänään ja sitten muutama biisi ehkäpä? Pysykää kuulolla.” Teinihysterian lietsominen ei ole aikuistuneen ja uudistuneen Justinin tavoite. Tavaramerkiksi muodostunut paksu otsatukka on lyhennetty ja heitetty trendikkäästi taaksepäin, ja värikkäät hupparit ovat vaihtuneet nahkatakkiin. 18-vuotiaan supertähden musiikkityyli on muuttunut teinipopista katu-uskottavaksi r’n’b:ksi. Kolmannella pitkäsoitolla vierailevat esimerkiksi Kanye West ja Drake.

– Halusin tehdä kypsemmän levyn. Tarkoitukseni on tehdä musiikkia, johon minä ja vanhemmat kuulijat voivat samaistua. En halua menettää nuoria faneja vaan miellyttää kaikkia, Justin sanoo tv-haastattelussa. Myös kiihkeät suutelukuvat tyttöystävä Selena Gomezin kanssa ovat karistaneet mielikuvaa viattomasta pikkupojasta. Samoin tekevät puheet tulevaisuudesta.

– Kymmenen vuoden päästä minulla on toivottavasti perhe. Haluan nuorena isäksi, Justin sanoi MTV:n haastattelussa.

Aikuisuus tuo vastuuta

Justin on tienristeyksessä, josta moni lapsijulkkis on lähtenyt väärään suuntaan. Edellytykset loistavaan tulevaisuuteen ovat onneksi hyvät: Justinilla on tukenaan Pattie-äiti ja pitkäaikainen manageri Scooter Braun. Laulaja karttaa huumeita ja korostaa kristinuskoaan. Vaikka uudella levyllä räpätään oppi-isä Usherin tyyliin, sanat pysyvät siivosti ihmissuhteissa ja fanien ylistyksessä.

– 18-vuotiaaksi tuleminen tarkoittaa lisää vastuuta. Muutan pois kotoa ja opettelen itsenäiseksi. Lain mukaan voin tehdä päätökset itse, mutta äiti on edelleen tärkeä osa elämääni, Justin sanoo MTV:lle. Edes maailmanluokan julkkis ei selviä ilman kasvukipuja. Justin on joutunut tekemään isyystestin faninsa raskausväitteiden takia, romuttanut vahingossa kalliin autonsa ja hyökännyt paparazzin kimppuun.

– Olen 18-vuotias, ja minun on tehtävä huonoja päätöksiä oppiakseni niistä, Justin sanoo ruotsalaiskanavan haastattelussa.

Justin teki oharit

Oslolaishotellilla Demin toimittajan saapuminen riittää saamaan Justinia odottavan fanijoukon puhkeamaan kovaan huutoon. Tervehdys tuntuu samaan aikaan imartelevalta ja pelottavalta. Tajuan, että Justin on kokenut samat tunteet päivittäin neljän vuoden ajan. Myöhemmin iltapäivällä tapahtuukin jokaisen toimittajan painajainen: lehdistötilaisuus on peruttu. Yleisöjoukko on muuttunut hallitsemattomaksi, ja Justin tiimeineen pelkää sen seurauksia. Yllätyskeikka kuitenkin toteutuu. Vaikka toimittajat jäävät nuolemaan näppejään, Justin ei petä ihailijoitaan. Tosifaneja hemmotellaan Baby-hitillä ja nuoret miesfanit puhkeavat laulamaan uutta Boyfriend-biisiä. Katson ympärilleni ja muistan, mitä Justin sanoi uusien fanien löytämisestä. Ainakin Oslosta hän sai niitä joukoittain.

Kommentoi »